Estetik ve Güzellik - Çene Lazer Epilasyonu

Çene Lazer Epilasyonu

Çene Lazer Epilasyonu Nedir? Tedavi Yöntemleri ve Sık Sorulan Sorular

Normal şartlarda kadınların çene bölgesinde fazla kıllanma olmaz. Ancak bazen kullanılan hormon ilaçlarından ya da genetik faktörlerden dolayı kadınların çene bölgesinde rahatsız edici kıllar oluşabilmektedir. Rahatsız edici bir görünüme neden olan bu çene kılları bazen seyrek bir şekildeyken bazen de bütün çene bölgesini kaplayacak şekilde olabilmektedir. Kadınlarda güzelliğe gölge düşüren bu çene kıllarının oluşma sıklığı ya da yoğunluğu yaşanan hormonal düzensizliğin şiddetine göre değişiklik göstermektedir. Peki, oluşan bu çene kıllarıyla yaşamak zorunda mıyız? Lazer epilasyon sayesinde çene bölgesindeki istenmeyen kıllardan kurtulmak mümkün.

Çene Lazer Epilasyonu seans sayısı ve süresi uygulama yapılan bölgeye, kişinin kıl yoğunluğu, cilt rengi ve kıl rengine göre değişmektedir. Yani Lazer epilasyon seans sayısını cilt rengi, kıl rengi ve kıl yoğunluğu gibi faktörler belirler.

Dolayısıyla bazı kıl yapıları için ek birkaç seans daha gerekebilir. Ancak Çene Lazer Epilasyonu en kolay yanıt veren bölgeler arasındadır. Bu nedenle çoğunlukla ek seansa ihtiyaç duyulmaz.

Aynı bağlamda Çene Lazer Epilasyonu uygulanan kişiler tarafından en çok merak edilen hususların başında, Çene Lazer Epilasyonu sonrası kılların tekrar çıkıp çıkmayacağı gelir.

Çünkü lazer epilasyon için kullanılan “kalıcı etki” ifadesi bazen akılları karıştırabiliyor. Kalıcı, ama ne kadar kalıcı ve de hangi koşullarda “kalıcı etki” olabilir.

Lazer epilasyon sonrası kılların yeniden çıkması gibi bir durum yalnızca hormonal dengesizlikler sebebiyle olabilir. Hiçbir lazer epilasyon yöntemi istenmeyen kıllardan % 100 kurtulma garantisi vermez. Bu sebeple lazer epilasyon seansları tamamlandıktan sonra henüz büyüme fazında olmayan kıllar yeniden çıkabilir. Bu kıllar ve tüyler için yeniden bir epilasyon seansının uygulanması gerekebilir.

Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi, Alanya’da Çene Lazer Epilasyonu için Alexandrite tipi (755nm) lazer cihazları kullanılmaktadır.

Farklı lazer epilasyon cihazları tipleri, farklı kıl tipleri için değildir; daha koyu renkli cilt tipleri içindir, bu konudaki ticari amaçlı yanıltıcı reklamlara inanmayınız. Açık renkli (beyaz, sarı, kızıl) kılları kalıcı olarak yok eden bir lazer türü icat edilmemiştir, bunlara sadece iğneli epilasyon uygulanabilir.

Çok koyu olmayan ciltler için Alexandrite en etkili ve uygun lazer tipidir. Alexandrite lazer kıla koyuluk veren melanin pigmentinde diğer lazerlerden daha yoğun tutulur, derindeki kıl köklerine ulaşır. Emilim avantajı sayesinde uygun dozlar seçilerek en az acı ile kalıcı etki sağlanır. Cihaz cilde 3 santimden atış yaptığından hijyen sorunu yoktur.

Son zamanlarda ‘Buz lazer’ olarak pazarlanan teknoloji esasında Diode lazerin en eski formlarından biri olan ‘Burst mode’ olup kıl dibine ulaşamadığından etkisi zayıftır; bu neden ile tercih etmiyor ve kullanmıyoruz. IPL epilasyon ise lazer değildir, tamamen yüzeyseldir, kıl diplerini etkilemez; kalıcı etkisi yoktur. Modern ağda olarak geçici temizlik amaçlı kullanılabilir.

Çene Lazer Epilasyonu uygulaması fiyatları

Çene Lazer Epilasyonu fiyatları il, hekim, teknisyen, kıl yoğunluğu ve epilasyonun yapılacağı bölgeye göre farklı ücretlendirmeye tabi tutulmaktadır. Kısacası fiyatları sabit değilir.

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu sebeple (+9)0242 513 33 30 no’lu telefondan Medilase Estetik ve Güzellik Merkezini arayarak Çene Lazer Epilasyonu fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ücretsiz Medikal Estetik Danışmanlığı

Siz değerli misafirlerimizi, yeniden doğuşa, zindeliğe, sağlığa, yaşam kalitesine ve sevincine, estetik güzelliğe merhaba demeye davet ediyoruz. Dileğimiz, merkezimizde kendinizi evinizde hissetmeniz ve sizlerin isteklerini, beklentilerini en doğru biçimde algılayarak, fazlası ile yerine getirmektir. Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi atmosferi; anlayış, güzellik ve karşılıklı sempati ile doludur.

ALANYA, MEDİLAS DENEYİMİ İLE ESTETİK VE GÜZELLİK ALANINDA TÜM YENİLİKLERİ BULABİLECEĞİNİZ BİR ADRESTİR.


Daha fazla bilgi

Lazer Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler. Lazer Epilasyon nedir? Lazer Epilasyon nasıl etki eder? Lazer Epilasyon ne işe yarar? Lazer Epilasyon hangi sorunlarda etkili oluyor? Lazer Epilasyon yapılan bölgede komplikasyon olur mu? Lazer Epilasyon yaptırmada herhangi bir risk var mı? Lazer Epilasyon işlemi nasıl uygulanıyor? Lazer Epilasyon uygulamasını kim yapıyor? Lazer Epilasyon uygulaması etkisini ne zaman gösterir? Lazer Epilasyon yan etkisi var mı? Lazer Epilasyon etkisi ne kadar sürer? Lazer Epilasyon kimlere uygulanır ve yaş sınırı var mı? Lazer Epilasyon hangi amaçlarla kullanılıyor? Lazer Epilasyon sonrası denize girilir mi? Lazer Epilasyon fiyatları nelerdir

    Hemen Doktorunuza Sorun

    Doktora soru sor, anında cevap al bölümünde Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi doktor ve estetisyenlerine sağlık, bakım, estetik ve güzellik ile ilgili tüm sorularınızı sorabilirsiniz. Uzmanlarımızın cevapları size e-posta adresiniz üzerinden iletilecektir







    Lazer Epilasyon (Soru ve Cevaplarla Lazer Epilasyon)


    Hayır, mümkün değildir. Çünkü kıl köklerinin hepsi aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama esnasında olgun fazda (anogen) olan kıl kökleri etkilenir. Dinlenme (katogen) ve gerileme (telogen) fazındaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için diğer seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan farklılıklardan dolayı seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişir.
    Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi, Alanya lazer epilasyon uygulamaları, işlem süreci, lazer epilasyon fiyatları, operasyon öncesi ve sonrası ile iyileşme süreci konularında daha fazla bilgiye ulaşmak için sitemizde bulunan iletişim formunu doldurun, biz sizi arayalım. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu sebeple (+9)0242 513 33 30 no'lu telefondan Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi, Alanya - Antalya Kliniğini arayarak Lazer Epilasyon Uygulaması fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.
    Lazer epilasyon, vücuttaki istenmeyen kılların köklerinin lazer ışınları ile yok edilmesi işlemidir. Yaklaşık 20 yıldır üzerinde çalışmalar yapılan bu işlem, 1990'ların sonuna doğru ticari olarak yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı.
    Lazer epilasyon selektif fototermolizis prensibi üzerine çalışır. Lazer epilasyonda renkli kıllar üzerinden özgün bir ışığın yoğun olarak gönderilmesi ile kıl kökünde yoğunlaşan ısı enerjisi sayesinde kıl kökünde tahrip meydana getirilir ve bu sayede kıl uzun süreli olarak yok edilir. Lazer epilasyon ile uygun kıllarda kalıcı bir sonuç elde edilebilmektedir.
    Epilasyon erkeklerde de bayanlarda da ağda epilatör, cımbız ve jiletleme yöntemlerine nazaran çok daha etkili ve çok daha ekonomiktir. Işınlar bir lambadan çıkan kırmızı yada saydam renkli ışık demetleridir. Bu ışık demetleri melanin (kıla ve tenimize renk veren pigment) yada hemoglobine tutunarak absorbe olur ve enerjiye dönüşürler. Kıl kökünde oluşan bu yüksek enerji ve ısı kıl kökünü yani kıl üreten folükülü harap ederek yeniden kıl oluşumunu engeller. Bu uygulama sadece aktif (anagen faz) durumda olan kıllara etki eder. Vücudumuzda her dönem sadece %20'lik kıllar aktif durumdadır. Bu nedenle epilasyon birkaç seanslık bir uygulamadır. Ortalama 4-6 haftada bir uygulanır ve gözle görülür iyi sonuçlar alabilmek için 6-8 seans uygulamak gerekir.
    Erkekler için lazer epilasyon. Lazer epilasyon; kişiye, uygulanan bölgeye ve kıl tipine uygun enerjiyi vererek kılların yok edilmesini sağlayan hızlı, etkili, güvenli ve daha az acı veren bir yöntemdir. İSTENMEYEN KILLAR NEDEN OLUŞUR? ●Soya çekim ●Hormon dengesizliği ●Bezlerin deformasyonu ●Cımbız ve benzer işlemler ile kıl köklerinin güçlendirilmesi ●Ergenlik ve menopoz çağı ●Kortizon kullanımı ●Depresyon ●Adrenalinin fazla salgılanması EPİLASYON İŞLEMİNİN YAPILAMAYACAĞI KİŞİLER VE DURUMLAR ●Astım hastaları ●Egzama ve mantar problemi olanlar ●Hepatit B hastaları ●Açık yaralar ●Epilepsi ve spastik hastaları ●Kalp pili, metal, protez taşıyanlar ●Açık kalp ameliyatı olanlar ●Yüksek tansiyonu olanlar ●Küçük yaşta olanlar EPİLASYON İŞLEMİNİN YAPILACAĞI VÜCUT KISIMLARI ●BACAK ●BOYUN ●BURUN (ÜSTÜ) ●ENSE ●GÖĞÜS ●KALÇA ●KOL ●KOL ALTI ●KULAK ●OMUZ ●SIRT ●TÜM SAKAL ●YANAK EPİLASYON İŞLEMİNİN YAPILAMAYACAĞI VÜCUT KISIMLARI ●Burun içleri ●Et benleri üzeri ●Ana damar üzeri ●Saç dipleri ve kaş üzeri ●Genital Bölge EPİLASYON Erkekler için lazer epilasyon. Lazer epilasyon; kişiye, uygulanan bölgeye ve kıl tipine uygun enerjiyi vererek kılların yok edilmesini sağlayan hızlı, etkili, güvenli ve daha az acı veren bir yöntemdir. Kıldaki melanin pigmentine duyarlı olan bu ışık cilde zarar vermeden kıl kökünde ısıya dönüşerek kılların zayıflamasına ve yok olmasına neden olur. Lazer epilasyon haricindeki diğer sistemlerin adı depilasyondur. Epilasyon kalıcı, depilasyon ise geçici çözümdür. LAZER EPİLASYON GÜVENİRLİLİĞİ -YÖNTEMLERİ VE ARAÇLARI Lazer epilasyon doğru uygulandığında herhangi bir zararı yoktur. Güvenli ve etkili lazer epilasyon için cilt rengi, kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğu dikkate alınmalıdır. Cilde verilecek enerji çok önemlidir. Kişiye ve bölgeye özel en etkili dozların belirlenmesi gerekir. Aksi takdirde olması gerekenden düşük dozlarla uygulama yapıldığında seanslar uzar, çok yüksek dozlarla lazer epilasyon uygulanması durumunda ise ciltte yanık ve lekeler oluşabilir. Lazer epilasyon doğru uygulandığında etkili sonuçlar vermekte ve kişilerin kalıcı olarak kıllardan kurtulmasını sağlamaktadır. Lazer epilasyon 12 yaşından büyük, kıl ve cilt yapısı uygun olan herkese uygulanabilir. Bu uygulamaların FDA onayı almış cihazlarla yapılması önemlidir. İŞLEM ÖNCESİ ÖNERİLER Lazer epilasyon uygulanacak bölgeye 20 gün içerisinde kökten alım işlemi yapılmamış olması gerekmektedir. Kıllar tıraş makinesi (Trimmer) ile kısaltılmalıdır. Lazer epilasyon uygulamasından 15 gün öncesine kadar güneşe çıkılmamış ve solaryuma girilmemiş olması gerekmektedir. Uygulama yapılacak bölgedeki kıllara sarartma yapılmamış olması gerekmektedir. Lazer epilasyon uygulanacak bölgeye makyaj yapılmamış olmalıdır. Son altı ay içerisinde roaccutane kullanan kişilere lazer epilasyon uygulanamaz. İŞLEM SONRASI ÖNERİLER Lazer epilasyon uygulamasından hemen sonra bazı hassas cilde sahip kişilerde hafif kabarıklık-kızarıklık oluşabilir. Cilt hassasiyetine göre 1 saat ile 1 gün arasında kızarıklık geçecektir. Lazer epilasyon uygulamasından sonra ılık duş alınabilir, cildi tahriş edecek kese ve peeling işleminden 1 hafta süreyle uzak durulmalıdır. Lazer epilasyon uygulamasından sonra 3 gün süreyle güneşe çıkılmamalı çıkılacaksa mutlaka 30 koruma faktörlü kremler kullanılmalıdır. Lazer Epilasyon uygulama sonrasında tüyler 3 ile 15 gün içerisinde hafifçe uzayarak kendiliğinden dökülecektir. Çok kuru cilt yapısına sahip kişilerde dökülmeler 20 günü bulabilir. Nemlendirici kullanarak cilt normalleştirilirse dökülme daha hızlı olacaktır. Uygulamadan 15 ila 20 gün sonra kontrol seansına gelinmelidir. Kontrol seansına kadar tüyler kısaltılmamalıdır. Seans aralıklarında kökten alma işlemi yapılmamalı sadece kısaltılmalıdır. Seanslara düzenli katılım uygulamadan gerekli etkiyi alma açısından önemlidir. GEÇERLİ VE GERÇEKÇİ SONUÇ Kalıcı lazer epilasyon uygulaması için, lazer ışınının cildin derinliklerine nüfuz ederek kıl köküne ulaşması ve köke hasar vermesi gerekir. Kıl kökleri deri yüzeyinin 2-5 mm. altındadır. Kullanılan lazer ışınının dalga boyunun bu mesafelerde etkili olması gerekir. Uygulamalarda tek lazer epilasyon sistemi tercih edilmemelidir. Kıl köklerinin derinliği farklı olduğu için farklı dalga boyuna sahip lazer sistemleri birbirini tamamlayıcı şekilde kullanılmalı aksi takdirde lazer epilasyondan arzu edilen sonuç alınamayabilir. Dinamik soğutma sistemi olan cihazlarla yapılan uygulamalarda acı yok denecek kadar azdır. Genellikle hafif bir batma hissi duyulabilir. Bu his lastik çarpması hissi gibidir. Genellikle lokal anestezik kremlere gerek yoktur. Ağrı eşiği düşük kişilere anestezik kremler önerilebilir. EPİLASYONUN YAN ETKİLERİ VE KOMPLİKASYONLAR Lazer epilasyon, tıp teknolojisinin epilasyon uygulamalarında geldiği en son düzey olmasına karşın, tıbbın her alanında olduğu gibi belli oranda riskleri ve yan etkileri de beraberinde taşımaktadır. Sanıldığı kadar basit ve %100 güvenli bir yöntem değildir. Ciddi oranda tecrübe, bilgi ve uzmanlık gerektiren bir uygulamadır. En sık karşılaşılan komplikasyon cilt yanıklarıdır. Özellikle koyu renk teni olanlarda ve yüksek doz enerji uygulanan vakalarda görülmektedir. Bronz tenliler en fazla yanık riski taşıyanlardır. Lokal anestezi veya ağrı kesici ile lazer epilasyon yaptıranlarda da yanık riski yüksektir. Bu yanıkların çoğu kalıcı olmayan birinci ve ikinci derece yanıklardır. Yanık dışında en sık görülen yan etki, ciltte beyaz beneklenmelerdir. Özellikle esmer tenlilerde görülen bu komplikasyon, cilt içindeki serbest melaninin lazer ışınları tarafından yok edilmesi ile ortaya çıkar. Lazer probu çapında 10-12 mm lik alanda kaybolan pigment nedeniyle bu bölgede cilt rengi açılarak zımba ile delinmiş gibi çok sayıda benekler oluşur. Bunların çoğu 3 ay içinde kendiliğinden düzelmekle birlikte nadiren koyu tenlilerde kalıcı olabilir.
    Tıbbın neredeyse her alanında kullanılan lazerler yeni bir çığır açmıştır, bu konuda halkın yeterli bilgiye sahip olması gerekir. 50 yıldan beri insanoğlunun hizmetinde olan, uyarılmış ışıma emisyonu ile güçlendirilmiş ışık anlamına gelen lazerlerin kullanımı konusunda hem  hekimlerin hem de vatandaşların dikkatli olması gerekir. Ancak her daim akılda tutulması gerekir ki, her an, her kişiye standart bir tedavi uygulanmamalı, aksi taktirde cilt yanıkları ve diğer istenmeyen yan etkiler oluşabilir. Bu nedenle, hasta tedavi seansından 3 hafta öncesine kadar güneşe maruz kalmışsa veya yapay esmerleşme ürünleri kullanmışsa tedavi ertelenmelidir. Hastadan daha önceki tedavilerin de dahil olduğu detaylı bir öykü alınmalı ve hastanın istediği tedaviye uygun olup olmadığından emin olunmalıdır. Kalıcı makyaj düşünülüyor ise lazerden sonra planlanmalıdır. Lazer sonrası geçici kızarıklıklar ve ödem oluşabilir. Tedavide oluşabilecek yan etkileri belirleyebilmek için hastanın sosyal yaşantısı, tatil veya iş planları öğrenilmelidir. Geçmişte Herpes öyküsü olan hastalarda lazerden 1 gün önce antiviral bir ilaç başlanabilir. Aksi takdirde lazer ile 'Herpes' nüks edebilir. Hastanın cilt tipinin, beyaz ya da koyu tenli olması kesinlikle dikkate alınmalıdır. A vitamini alan hastaların lazer seansları bir süre ertelenmelidir. Özellikle yaz dönemi sonrası yapılacak uygulamalarda veya güneşli tatil sonrası mümkünse hastada ufak bir alanda uygulanacak lazer tedavisi test edilmelidir. Eğer ödem, renk değişikliği, görülürse cihazın ayarları değiştirilmelidir.  Gerçekten bu hususların dikkate alınması halinde yapıldığında, lazer tedavisinin çok üstün bir alternatif olmaya devam ettiğini ve tıpta kullanımı olduğu gibi medikal estetik alanında da çok büyük bir konfordur.
    Lazer epilasyon yaklaşık 15 yıldır dünyada uygulanmaya başlayan ülkemizde de son yıllarda artan bir uygulama. BAŞARIYI ETKİLEYEN FAKTÖRLER Öncelikle kişisel faktörler lazerin başarısını oldukça etkilemektedir. Örneğin bayanlarda epilasyon başarısı erkeklere göre daha yüksektir. Vücut bölgelerine göre de epilasyon sonuçları değişebilmektedir. Kadınlarda kol altı, genital bölge ve alt bacaklarda başarı oranı yüzde 95 gibidir. Erkeklerde ise sırt ve ense bölgelerine göre, boyun, sakal üstü ve göğüs bölgesinde başarı daha yüksektir. Lazer başarısını etkileyen diğer bir faktör cilt ve kıl rengi, kılın kalınlığıdır. Beyaz tenli kişilerde deri lazer ışığını emmeden yansıttığı için lazerin deriyi yakma riski olmadığından, rahatlıkla yüksek lazer dozları uygulanabilmektedir ve bu da lazer başarısını arttırmaktadır. Tam tersine esmer olanlarda da, yan etki riskini ve ağrıyı azaltmak için enerji düzeylerini azaltmak gerekmektedir. Ayrıca kıl rengi ve kalınlığı da önemli bir faktördür. Kıllar kalın ve siyahsa başarı daha iyi iken; ince ve sarı tüylerde (yani ayva tüylerinde) oldukça düşüktür. KILLARIN TAMAMEN YOK OLMASI Aslında bu konuda da yeterli sayıda kişinin yıllarca takip edildiği bilimsel çalışmalar ne yazık ki fazlaca yok. Ama olan beklenti kılların uzun süre çıkmadığı yönünde. Benim tecrübelerime göre ise yüz kılları için başarı oranı daha düşük ve bazen çoğaltabiliyor. Genellikle bu durumda kıllar eski yoğunluğu ve kalınlığında olmuyorlar. Ama lazer epilasyonun yüzde 100 etkili olduğu söylenemez. Genellikle olguların yüzde 70-80'inde daha önce de belirttiğim gibi özellikle bayanlarda koltuk altı, alt bacak ve cinsel bölge kıllarında başarı daha yüksektir. Nadir de olsa lazer epilasyon yaptığımız hastaların bazılarında indüksiyon dediğimiz bir olayla karşılaşabiliyoruz. Yapılan lazer epilasyon seansları arasında veya lazer epilasyon bittikten sonra lazer epilasyon yapılan bölgelerde veya bu bölgelere yakın olan alanlarda tüy ve kıllarda kalınlaşma, artma, uzama gibi bir yan etki görülebiliyor. Bu durum bilimsel olarak Birkaç yıl önce fark edildi. Fakat halen bu yan etkinin neden olduğu bilinmemektedir. Bu yan etkinin olup olmadığı doktor tarafından her seans öncesinde kontrol edilmelidir. Genellikle bu artışın ince ayva tüylerine lazer uygulaması yapıldığında geliştiği, bilinmeyen bir nedenle ayva tüylerinin arttığı ve kalınlaştığı düşünülmektedir. Bu artış genellikle yüzde, üst kol ve omuzda, bayanlarda kalçalarda olabilmektedir. Yüz ve kollardaki santimetre başına düşen kıl sayısının saçtan bile yoğun olmasının buna neden olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle özellikle yüz, kol ve üst bacak bölgesine lazer seansları yapılmadan evvel fotoğrafların çekilmesi ve gerekirse her seans öncesi tekrar edilip kıyaslanma yapılması doğrudur. Lazer epilasyonu yapan doktor eğer bu artış riskinin sizde de olacağını düşünürse zaten sizi uyaracaktır. Ayrıca lazer epilasyon işleminiz doktor gözetiminde yapılırsa zaten uygun olmayan ince tüyler, sarı ve beyaz kıllarınıza lazer uygulaması yapılmayacaktır. LAZER EPİLASYON İŞLEMİNDE AĞRI Lazer epilasyon tamamı ile ağrısız bir işlem değildir. Hastaların yüzde 80'i bu ağrıyı rahatsız edici bulmamaktadır. Lazerin ağrısı bölgelere göre de değişebilmektedir. Örneğin genital  bölge ve yüz daha hassastır ve ağrı eşiği düşük kişilerde bu bölgelerde ağrı rahatsız edici olabilir. Bu gibi nadir durumlarda doktor  size bir takım lokal anestezi sağlayan kremler uygulayarak işlemin daha kolay olmasını sağlayabilir. Ayrıca lazer işleminde kullanan soğutucu sistem de oldukça önemlidir. Günümüzde en uygun soğutucu sistem soğuk hava üflemeli sistemlerdir. Artık kontak soğutmalı lazer sitemleri bile ek olarak hava soğutma sistemlerini kullanmak durumunda kalmıştır. Çünkü kontak soğutma sistemleri yeterince ağrı hissini azaltmamaktadır. Lazer epilasyonun yan etkilerine gelince uygulama yapılan ciltte yüzeysel kabuklanma bazen oluşabilen geçici bir problemdir. Çoğunlukla bu kabuklanma günler içerisinde düzelir ve deri normale döner. Nadir vakalarda deride renk değişikliği dediğimiz açılma ya da koyulaşma gözlenebilir. Neredeyse tüm vakalarda deri 6-12 ay içinde normale döner. Skar dokusu denilen deride kalınlaşma çok nadir görülen bir yan etkidir ve kalıcı olabilir. SAĞLIKLI BİR EPİLASYON NASIL YAPILIR Öncelikle lazer epilasyon işlemi sağlık bakanlığı tarafından belirlenen kanunlar çerçevesinde hastane ve güzellik merkezlerinde (yeni yasayla poliklinik adı verildi) yapılabilir. Güzellik salonları ve kuaförlerde lazer epilasyon yapılması kanunlarımıza göre yasaktır. Eğer uygulama uzman doktorların gözetiminde yapılır, doğru lazer tipi ve dozu seçilirse; herhangi bir yan etki görülmez ve epilasyonun başarısı artar.
    Lazer epilasyon yöntemi kıl aracılığıyla kıl köklerini tahrip ederek kıl üretimine engel olmayı amaçlayan bir epilasyon yöntemidir. Bu yöntem cilde temas eden herhangi bir şey olmadığı için hijyeniktir. Tek bir atışta 50 kuruşluk bir alanda (1,5 cm çapında) etkili olduğu için hızlıdır. Bir uygulamadan sonra 2 ay boyunca kılsız kalındığı için konforludur. Her seans kılların azaldığını ve zayıfladığını, yok olduğunu görebiliriz. Yani ilk seanstan itibaren konforu yaşayabiliriz. Ancak bazı durumlarda lazer uygulamakta sıkıntı yaşayabilir ya da cevap almakta zorlanabilir ya da lazer yapmayı reddedebiliriz. UYGULAMAYI REDDETTİĞİMİZ DURUMLAR 1. GEBELİK: Gebelik halinde uygulama yapmayı reddediyoruz. Bu konuyla ilgili tıp dünyasında henüz bir bildirim söz konusu değildir. Genel kanı herhangi bir sorun olmayacağı yönündedir. Ancak genel bakış açısı lazer epilasyon yönteminin lüks bir uygulama olup hamilelikten sonrada yapılabileceği yönündedir. Net bir bilgi bildirilene kadar yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. 2. GEBELİK RİSKİ OLANLAR: Bebek isteyen korunmayan bayanlara hamilelik riskinin olamayacağı dönemlerde seans ve kontrolleri yapmayı uygun buluyoruz. Bu dönemler kadın doğum uzmanı ya da lazer uygulayıcı hekimle görüşerek öğrenilebilir. Korunmayı bıraktıysanız veya riskli bir süreç yaşandıysa mutlaka doktorunuzu uyarmanız gerekiyor. 3. BEYAZ, SARI, KIRMIZI KILLAR: Lazer ışığı kıla siyah rengi veren melanin ismindeki pigmenti görür ve onu yakar. Kılda melanin hiç yoksa kıl beyaz olur ve lazer ışığı bu kılı asla yakamaz. Sarı ve kırmızı kıllarda aynı şekilde bu kılların üzerine lazer ışığı ne kadar verilirse verilsin kıllar asla yanmaz. Çünkü melanin içermez. 4. AYVA TÜYÜ ŞEKLİNDEKİ KILLAR: Lazer epilasyonda kıl ne kadar kalın ve ne kadar siyahsa o kadar kuvvetli yanar ve kökü de kuvvetli yakar dolayısıyla etkisi iyi olur. Kıl zayıf olduğu zaman, kıl zayıf yanar kökü de zayıf yakar. Çok fazla tahribat yapamayacağı gibi bazen jilet etkisi dediğimiz tüyleri kalınlaştırıcı ve çoğaltıcı etki yapabilir. Özellikle yüz bölgesindeki ince tüylere lazer yapılmaması gerekir. Eğer kıl şeklindeyse lazer olumlu cevap verebilir. 5. HORMON BOZUKLUĞU OLDUĞU HALDE HORMONAL TEDAVİYİ REDDEDENLER: Bazı hormonal bozukluklarda kıllanma yaşanabilir. Erkek tipi kıllanmalar olabilir. Yüz, göğüs, göbek gibi. Yani bir bayanda olmaması gereken yerlerde kıllanma olabilir. Bu gibi durumlarda hormonal bozukluğun giderilmesi şarttır. Hormonal bozukluk giderilmeden lazer bir miktar etki eder ancak seans süresi çok fazla uzayabilir bitmekte çok zorlayabilir. 6. Cilt kanseri olanlarda asla lazer epilasyon yapılmaz. 7. Ciltte aktif lezyon var ise lezyon geçene kadar bölgeye atış yapılmaması gerekir. 8. Solaryum ya da güneşlenerek bronzlaşılmışsa, bronz ten kişisinin kendi rengine gelene kadar uygulama yapılmaz. 9. Cilt soyma ürünleri kullananlar bıraktıktan 15 gün sonra uygulama yaptırabilirler. 10. Roacutan kullanımı sırasında ve sonrasında 6 ay boyunca yapılmaz. 11. Herhangi bir zararı olmamasına rağmen ergenlik süreci devam ettiği için bitme garantisi veremeyeceğimizden dolayı 18 yaş altına tavsiye etmiyoruz.
    Üretebilecek şekilde hassas olarak ayarlanabilir (Görünür un tek renkleri gibi). Kalıcı epilasyon için dizayn edilmiş olan lazerler, kıldaki pigment (Melanin) tarafından emilecek dalga boylarında ışık saçmak için geliştirilmişlerdir. Eğer kılın çevresinde bulunan deri, kıla oranla daha açık renkte ise lazerin tüm enerjisi kılda yoğunlaşarak deriye veya foliküle herhangi bir zarar vermeden kılı temizleyecektir. Bu nedenle lazer epilasyon en iyi açık ten ve koyu ve kalın kılda iş görmektedir. Güvenilir ve etkin bir tedavinin temel özelliği lazerin hep aynı dar bant aralığında ışık üretmesidir. Kalıcı epilasyon için kullanılan lazer tipleri arasında Ruby, Alexandrite (Çok açık ten için I-III), Diyot (I-IV tipler için), Nd: yağ (Tip IV ve daha koyu tenler için) bulunmaktadır. Lazer, sadece kılı ısıtacak ışınımda bulunurken oluşan ısı, lazer atımından sonraki birkaç milisaniye içinde kıldan çevre dokuya yayılmaktadır. Birçok lazer sistemlerinde çevre deriyi soğutan soğutma sistemleri bulunmaktadır. Böylece haraplanan kıldan çevreye yayılacak tüm ısı tümüyle emilmektedir. Tedavi için geleneksel ışık kullanan (IPL veya yoğun atımlı ışık makineleri) sistemlerde mevcuttur. Çoğu ışık kökenli uygulamalar gerçek lazer değildir. Bu makinelerde yüksek yoğunlukta alışılagelmiş ve bütünleşik olmayan ışık demetleri bir krem veya jel ile birlikte kılı yakmak için kullanılmaktadır. Bu sistemlerin ciddi bir dezavantajı sadece kılı etkileyecek olan seçici bant aralığında ışık üretememeleridir (seçici fototermoliz). Bu cihazlar geniş bir bant aralığında ışık üretirler. Kural olarak gerçek epilasyon lazerleri (alexandrite, diyot ve Nd: yağ) daha hızlı ve kalıcı sonuç alınmasına yardımcı olmaktadır.
    Lazer epilasyon uygulamalarından önce lazer epilasyon uygulamasının başarısı ve yan etkilerin en aza indirilebilmesi için önemli noktalar bulunmaktadır. Epilasyon uygulanacak bölgelerin cilt rengi güneş veya solaryumdan bronzlaşmamış olup, seans sırasında kişinin gerçek ten rengine yakın olmalıdır. Lazer epilasyon uygulaması yapılacak bölgelerdeki kıllara son 15 gün içinde ağda, cımbız gibi işlemler yapılmamış olmalı ve cilt ile ilgili soyma işlemleri (Kimyasal peeling gibi) 15 gün önceden bırakılmalıdır. Lazer epilasyon uygulanacak kıllara sarartma, boyama gibi işlemler yapılmamış olmalı kendi renginin korunmasına özen gösterilmelidir. Lazer epilasyon uygulaması öncesi cilt üzerinde makyaj, krem gibi uygulamaların temizlenmiş olması gerekmekte, düzenli kullanılan ilaçların mutlaka seanstan önce bildirilmesi gerekmektedir. Lazer uygulamasında seans sayısı ve süresi kişiye ve uygulama yapılacak bölgeye göre değişir. Çünkü, lazer epilasyon uygulamalarında en iyi şekilde cevap veren büyüme (anajen) evresindeki kıl sayısı her bölgede farklıdır. Lazer ışını anajen fazdaki kıl köklerini etkilemektedir. Tüm kıl kökleri aynı anda aktif olmazlar. Kılların hepsinin çıkışını beklemek mümkün olduğunca fazla anajen fazda kıl yakalamak demektir. Lazer epilasyon uygulaması yapıldığı esnada uygulama bölgesindeki kılların her biri farklı bir evrede olduğundan tek bir seansda kılların tamamını etkilemek mümkün olmaz. Bu nedenle kıllar aktif döneme geldiklerinde bunlara da uygulama gerekecektir. Bunun yanında kişiden kişiye farklı olan hormonal durum, kişilerin beslenmesi, kullanılan ilaçlar, etnik farklılıklar gibi birçok etken epilasyon uygulamalarının seans süresini etkileyebilmektedir. Bu sebeplerden dolayı lazer ile epilasyon uygulaması, her bir bölge için farklı aralıklarda düzenlenen bir dizi seanstan oluşur. Bu seans aralıkları genellikle, yüz için 3-4 hafta, koltuk altı, genital bölge için 6-8 hafta, kollar, bacaklar, sırt gibi bölgeler için 6-8 haftadır. Kişisel farklılık göstererek bu süre bazen 3-4 ay olabilir. Lazer epilasyonun ortalama 6-10 seans sürdüğü göz önüne alındığında ise kıllardan uzun süreli kurtulmak için geçen zaman bölgeye göre değişmekle birlikte ortalama 6-20 ay gibi bir zaman ister. Başarıda seans aralığı çok önemlidir. Verilen randevu tarihini geciktirmemek gerekir. Randevu tarihlerine uyulmazsa başarı şansı düşer. Vücudumuz kendini tedavi etmeye programlıdır dolayısıyla kökte yaptığımız tahribatı vücut tedavi etmeden seansı yapmak gerekir.
    Radyo frekans dalgalarıdır, lazer değildir. Açık renkli, beyaz, sarı kılları yok edeceği iddia edilmekteyse de tarafsız çalışmalarda sadece kıl köklerinde geçici nem azalması sağladığı, zamanla kılın tekrar eski haline geldiği saptanmıştır. Bazı cihazlar bu RF’ye (Radyo Frekans) ek olarak “IPL” veya “Diode lazer” epilasyon sistemlerini de birlikte kullanır. Lazer epilasyon yaptırmaya karar verdiğiniz zaman mutlaka araştırmanızı tavsiye ediyoruz. Hangi sistemin sizin için daha iyi olacağına kendiniz, araştırdıktan sonra karar verin.
    Diyot lazerler sadece ince, zayıf kıllarda başarılıdır, yüz kıllarında olumlu sonuçlar verebilmektedir. Kalın ve kökleri daha derinde olan vücut kılları için lazer epilasyonda önerilmez. Sadece yüzünüzde ince ve açık renkli tüyler için tercih edebilirsiniz. Lazer epilasyon uygulamada, cihaz cilde temas ettiğinden hijyen açısından sorun olabilir.
    (IPL, mavi ışık, fotoepilasyon gibi) Bunlar gerçek lazer epilasyon değillerdir, sadece yoğunlaştırılmış ışık sistemleridir. Bu yöntemler derindeki köklere ulaşıp kıl kökünü tahrip gücüne sahip olmadıklarından daha ziyade bir modern ağda yöntemi olarak kabul edilir ve kalıcı etki gösterebileceği gibi geçici etki de gösterebilirler. Uygulama sırasında cihaz cilde temas ettiğinden hijyen açısından sorun olabilir.
    Bazı merkezlerin “Lazer epilasyon bronz ciltte, yazın dahi uygulanabilir” diye tanıtım yaptığı NdYag lazer, yüzeysel etki yaptığından derindeki köklere etki etmeyebilir, seans sayısı çok uzayabilir, kalıcı epilasyon başarısı düşebilir. NdYag lazer fazla acı hissi verdiğinden lazer epilasyon tedavisinin yarım kalma ihtimali yüksektir. NdYag kullanımında bir diğer risk ise uzmanlar tarafından yapılmazsa ciddi ve kalıcı iz bırakan yanık ihtimalinin mevcut olmasıdır.
    ×

    Görüş, istek ve önerilerinizi bizimle; hafta içi 08:00 - 19:00, hafta sonu 09:00-17:00 saatleri arasında paylaşabilirsiniz.

    ×