Estetik ve Güzellik - Dermaroller Tedavisi

Dermaroller Tedavisi

Dermaroller Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Uzak Doğu’da binlerce yıldır cilt kusurlarına karşı kullanılan dermaroller, silindir şeklinde olup üzerinde küçük iğneler olan bir cilt bakım aletidir. Bu küçük mikro iğnelerin boyutu 0,5 ila 3 mm aralığında değişir

Dermaroller ile yepyeni bir cilt!

Cilt yenilemede yeni yöntem “Dermaroller” ile kök hücre ekstresi içeren ürünlerin cilt altına 200 kattan daha fazla geçmesi sağlanıyor.

Uygulama ile akne izlerinin tedavisinde, geniş gözeneklerin sıkılaştırılmasında, göz altı morluklarının giderilmesinde ve saç dökülmesi gibi birçok problemde oldukça başarılı sonuçlar elde ediliyor.

Hücrelerin yapı taşı olan “kök hücre”lerden elde edilen kök hücre ekstresinin ise, diğer ürünlerdeki koruma ve destekleme özelliklerini içermesinin yanı sıra cilt altında yeni hücrelerin ve yapı taşlarının “yeniden oluşmasını” sağlayarak adeta cildi baştan yarattığını anlatan Dr., normal cilt bakım ürünlerinin cilt altındaki bazı yapı taşlarının azalmasını önlemeye ya da onları yenilemeye çalıştığına, ancak bu ürünlerin çoğunun cilt altına bile ulaşamadan etkisini yitirdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: “Dermaroller, kök hücre ekstrelerinin cilt altına kolayca ulaşmasını sağlayan, estetik sektöründe devrim yaratmış yeni bir teknolojidir.

Dermaroller, deri üzerinde oldukça küçük kanallar açarak kök hücre ekstresinin cilt altına 200 kattan daha fazla geçmesini sağlıyor. Cilde uygulandığında silindirik tamburun üzerinde bulunan iğneler, cilt üzerinde mikro kanallar açıyor. Bu kanallar deri altına açılan bir tür geçitler gibi düşünülebilir. Dermaroller ile her bölgede ortalama olarak 6-10 kez yıldız şeklinde uygulama yapılıyor. Aynı bölgeden defalarca geçildiğinde 1 santimetre karede yaklaşık 250-300 adet mikrokanal açılıyor. Bu mikrokanalların açılması sırasında genellikle kanama söz konusu olmuyor. Mikrokanallar, yaklaşık 20 dakika içinde herhangi bir iz bırakmaksızın derinin kendi elastikiyeti ile kendiliğinden kapanıyor.

Bir başka açıdan bakıldığında 20 dakika boyunca deri altına açık olan binlerce kapı elde ediliyor. Dermaterapi’nin bir başka faydası da dermarollerin kendi etkisinden kaynaklanıyor. Dermaroller’ın açmış olduğu mikrokanallar, deri tarafından  yara gibi algılanıyor, ancak ortamda aslında yara olarak görülebilecek bir durum olmasa dahi deri kendi içinde bir tamir mekanizmasını başlatıyor. Bu mekanizmanın en önemli fonksiyonlarından biri deri içinde yine büyüme faktörlerinin salgılanması nedeni ile kollajen, hyalüronik asid, elastin fibriller gibi yapıların sentezlenmesi oluyor. Ortamda gerçek anlamda bir yara olmaması nedeni ile üretilen tüm bu maddeler, bize anti-aging etki sağlıyor. İnce çizgi ve kırışıklıkların azaldığı, yanık ve akne skarlarının hafiflediği görülüyor.”

Güneş hassasiyeti yaratmayan dermaroller, yaz aylarında dahi güvenle uygulanabiliyor. Cildin bariyer özelliğine zarar vermiyor ve dermaterapi sonrası özel bakım gerektirmiyor. Hastalar dermaroller uygulama sonrası günlük hayatlarına devam edebiliyor.

Ağrıya yol açmayan dermaroller, vücudun her bölgesinde; yüz boyun sırt hatta kafada bile uygulanabiliyor. Medikal kullanım için yüksek kaliteli çelik iğneler alerji yapmıyor ve maliyeti birçok tedaviye göre oldukça ucuz oluyor.

Dermarolerin iğneleri dört değişik çap ve boyda bulunuyor. 0.25 mm iğneler, bakım ürünlerinin daha fazla emilimini sağlarken; 0.5 mm dermarollerler yüz deri rejenerasyonu (gençleştirme), kırışıklık azaltma, yaşlılık önleme, güneş hasarının giderilmesi için kullanılıyor. Bir mm olan dermaroller ise sellülit azaltma, çatlak azaltma ve yok etme, deri ve yüz gençleştirme, kırışıklık azaltma, cilt lekelerinin giderilmesi için uygulanırken; 1.5 mm dermaroller ile cerrahi, akne, yanık gibi izlerin azaltılması ve giderilmesi, girintili çıkıntılı ve geniş delikli derinin giderilmesi gibi sorunlar ortadan kaldırılıyor.

Dermaroller Tedavisi Fiyatları

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu sebeple (+9)0242 513 33 30 no’lu telefondan Medilase Estetik ve Güzellik Merkezini arayarak Dermaroller Tedavisi fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ücretsiz Medikal Estetik Danışmanlığı

Siz değerli misafirlerimizi, yeniden doğuşa, zindeliğe, sağlığa, yaşam kalitesine ve sevincine, estetik güzelliğe merhaba demeye davet ediyoruz. Dileğimiz, merkezimizde kendinizi evinizde hissetmeniz ve sizlerin isteklerini, beklentilerini en doğru biçimde algılayarak, fazlası ile yerine getirmektir. Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi atmosferi; anlayış, güzellik ve karşılıklı sempati ile doludur.


Daha fazla bilgi

Dermaroller Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler. Dermaroller Tedavisi nedir? Dermaroller Tedavisi nasıl etki eder? Dermaroller Tedavisi ne işe yarar? Dermaroller Tedavisi hangi sorunlarda etkili oluyor? Dermaroller Tedavisi yapılan bölgede komplikasyon olur mu? Dermaroller Tedavisi yaptırmada herhangi bir risk var mı? Dermaroller Tedavisi işlemi nasıl uygulanıyor? Dermaroller Tedavisi uygulamasını kim yapıyor? Dermaroller Tedavisi uygulaması etkisini ne zaman gösterir? Dermaroller Tedavisi yan etkisi var mı? Dermaroller Tedavisi etkisi ne kadar sürer? Dermaroller Tedavisi kimlere uygulanır ve yaş sınırı var mı? Dermaroller Tedavisi hangi amaçlarla kullanılıyor? Dermaroller Tedavisi sonrası denize girilir mi? Dermaroller Tedavisi fiyatları nelerdir...

    Hemen Doktorunuza Sorun

    Doktora soru sor, anında cevap al bölümünde Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi doktor ve estetisyenlerine sağlık, bakım, estetik ve güzellik ile ilgili tüm sorularınızı sorabilirsiniz. Uzmanlarımızın cevapları size e-posta adresiniz üzerinden iletilecektir







    SIK SORULAN SORULAR; Tüm işlem, tedavi ve uygulamalar hakkında bilgi, sağlık, bakım önerileri, etkili estetik ve güzellik sırları ve tavsiyeleri, doktora sorulmuş sorular ve cevapları

    Hayır, mümkün değildir. Çünkü kıl köklerinin hepsi aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama esnasında olgun fazda (anogen) olan kıl kökleri etkilenir. Dinlenme (katogen) ve gerileme (telogen) fazındaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için diğer seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan farklılıklardan dolayı seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişir.
    Hayır. Yüze yapılan dolgu uygulamaları botoks zannedilmektedir. Botoks bir dolgu maddesi değildir. Yüzü şişirmez.
    Hayır. Sanıldığının aksine botoks yaptırıldığı zaman donuk, ifadesiz bir surat olması gerekmez. Uygulanan doz ve bölge seçimi ile bunu sağlamak, doğal bir görünüm vermek mümkündür.
    Hayır, bu mümkün değildir. Botoks doktor tarafından kas içerisine enjeksiyonla yapılır. Kremler ise cilde uygulanır, yüzeysel etkilidir. Etki mekanizmaları farklıdır. Botoksdinamik kırışıklıkları etkin bir şekilde giderirken, kremler sadece yüzeysel ince çizgilerde etkilidir. Kremler, cildi besleme, nemlendirme ve kollajen oluşumunu hızlandırma işlevlerini yerine getirir. Yüzeysel etkili olup, kırışıklık görünümünü hafifletmektedir. Botoks ise kırışıklığa yol açan kasları gevşeterek, belirli bir süre için ciltte kırışma meydana gelmesini engeller.
    Kaş arası kırışıklıkların tedavisinde ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilk saflaştırılmış nörotoksin kompleksibotokstur. Botoksun bu endikasyonda kullanımı, AB ülkelerindeki yetkili kurumların yanı sıra ABD'de FDA tarafından da onaylanmıştır.
    Hayır. Botoks bir ilaçtır. Özel bir bakteriden üretilmiş doğal, saflaştırılmış protein esaslı bir ilaçtır.
    Botoks uygulaması sonrası kısa süreli bir kızarıklık ve enjeksiyon bölgelerinde kabarıklık olabilir. Bunlar kısa sürede (24-48 saatte) düzelir. Bazen geçici olan şişlik ve morarma görülebilir.
    Sinir-kas sistemine ait hastalığı olan kişilerde (Eaton-Lambert sendromu, myasteniagravis gibi), hamilelere ve emzirenlere botoks uygulanmamalıdır.
    ×

    Görüş, istek ve önerilerinizi bizimle; hafta içi 08:00 - 19:00, hafta sonu 09:00-17:00 saatleri arasında paylaşabilirsiniz.

    ×