Estetik ve Güzellik - Dolgu Uygulamaları

Dolgu Uygulamaları

Dolgu Uygulamaları Nelerdir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Dolgu uygulamaları, Medikal Estetik alanında en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Hyalüronik asit ise dolgu uygulamalarında en çok başvurulan dolgu maddesidir. Cildimiz yaşlandıkça kollajen, elastin doku ve hyaluronik asit miktarında azalma meydana gelir. Dolgu uygulamalarında azalmakta olan hyaluronik asit, küçük iğneler yardımıyla cilt altındaki problemli olan yerlere enjekte edilir. Jel kıvamındaki hyaluronik asit cildin su tutma kapasitesini arttırarak yoğunluk sağlar.

20’li yaşların ortalarından itibaren kollajenler, mineraller, vitaminler azalmaya başlayarak ve belki aynı yaşlarda belki depoları daha dolu hastalarda 30’lu yaşlardan sonra bu kayıplar, cildin matlaşması, kırışıklar oluşması, renk ve leke problemleri, izler, volüme kayıpları ve sarkmalar gibi bulgular vermeye başlar. Otuzlu yaşların ortalarından itibaren ise gözaltı, elmacık, nazolabial bölge, dudak kenarlarında cilt altı yağ dokusu ve kemik yapılarının yavaş yavaş erimeye başladığından ve alt yanak çene hizasında ve gıdıda yağ birikmeye ve yerçekimi de etkisiyle gevşeyen cildin sarkıklarının ortaya çıkar. “Her 5-10 yılda bir bu azalmalar hızlandığından daha ani kayıplar ve olumsuzluklarla yaş alma belirtileri ortaya hızlanarak çıkıyor. Sonuç olarak biz öyle hissetmiyor olsak bile, yüzümüze yorgun, cansız, düşük enerjili bir ifade yerleşiyor. Yüz yapısında zaman içinde ortaya çıkan çökme ve sarkmayı toparlamak için birçok yöntemi kombin ediyor ve özellikle yağ dokusu bölgelerine mutlaka dolgular uygulamak gerekiyor.

Dolgu Uygulamaları

Dolgu işlemi, yaşlı ve yorgun görünmemize yol açan kırışıklıklardan kurtulmak için eksilen veya yıpranan maddelerin enjeksiyon yöntemi ile yerine konulmasıdır. Yüzde çizgilenme, kırışıklık, ağız köşelerindeki çökmeler-çizgiler, alındaki ve yanaktaki çökmeler dolgularla giderilebilmektedir. Dokuya canlılık ve yenilenme kazandırabilmektedir. Son yıllarda dolgu maddeleri yüz estetiğinde giderek önem kazanmıştır.

Dolgu Nerelerde Kullanılır?

  • Nazolabial çizgiler (burun kenarlarından dudak kenarlarına doğru uzanan çizgiler)
  • Dudak kenarlarından aşağıya inen çizgiler
  • Dudak üstündeki ince çizgiler
  • Derin sivilce ve yara izleri
  • Dudak dolgunlaştırma
  • Gözaltlarındaki çöküklüğü doldurmak
  • Daha net bir çene hattı yaratmak
  • Elmacık kemiği ve yanak belirginleştirme
  • Yüze yaşla beraber kaybolan hacmi geri kazandırmak yüzde lift etkisi yaratmak

Dudak dolgusu: Zaman içinde dudaklar incelmeye, şeklini ve dolgunluğunu kaybetmeye başlar. Dudakları tekrar eski dolgunluğuna kavuşturmak, dudak konturunu belirginleştirmek, dudaklardaki asimetriyi düzeltmek için hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri kullanılabilir.

Burun ve ağız çevresindeki oluklar: Burnun iki yanından başlayarak dudak kenarlarına doğru inen çizgi ve oluklar yağ dokusunun yer değiştirmesi nedeniyle ortaya çıkar. Yüze yorgun ve yaşlı bir ifade veren bu çizgileri yumuşatmanın en etkili yolu hyalüronik asit bazlı dolgu enjeksiyonlarıdır.

Yanaklar, şakaklar ve alt çene: Yaşla birlikte bu bölgelerdeki yağ dokusu azalmaya, yüzde bir hacim kaybı oluşmaya başlar ki bu süreç de sarkma, cildin incelmesi gibi belirtilerle kendini gösterir. Hyalüronik asit bazlı dolgular, alt çeneyi belirginleştirmek, yanak ve şakaklara yeniden hacim vermek, yüze genç bir ifade kazandırmakta son derece başarılıdır.

Gözaltı torbaları: Gözaltı torbaları, alt göz kapağı hizasından başlar ve yanaklara doğru genişler. Torbalanmanın yarattığı şişkinliği kamufle etmenin en etkin yolu yanak üstlerine yapılacak hyalüronik asit bazlı dolgu enjeksiyonlarıdır. Bu dokunuş, yanaklardan gözaltlarına doğru düz bir satıh yaratarak, yüze dinlemiş, taze bir görünüm verir.

Daha dengeli bir çene: Yaş ilerledikçe çene de küçülür, adeta geri çekilir. Bazı kişilerde ise çene yapısal olarak küçük ve geridedir. Her iki durumda da dolgu maddeleri ile çene hattı daha güçlü, daha belirgin bir hale getirilebilir. Hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleri sert görünümlü çene hattını yumuşatmak, daha orantılı bir çene yaratmakta da son derece başarılıdır.

Daha kalkık kaşlar: Sarkık göz kapakları ya da düşük kaşlar sizi olduğunuzdan daha yaşlı ve yorgun gösterir.  Hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleri ile kaşları yukarı doğru kaldırmak, bakışlara daha dinamik, genç bir ifade vermek mümkün. Kaş bölgesine yapılan dolgu enjeksiyonları sadece dakikalar içinde yüzünüzden yılların izlerini silebilir.

Hyalüronik Asit Faydaları Nelerdir?

  • Cildi pürüzsüz ve esnek tutmaya yardımcı olur.
  • Akne izlerini önlemeye yardımcı olur.
  • Dokuların tamir edilmesi ve elastikiyetinin korunmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde cildin yaşlanmasını önlemektedir.
  • Kollajen liflerinin oluşumu ve bakımına yardımcı olur. Kollajenin azalması cildin elastikiyetini kaybetmesine sebep olur.
  • Aynı zamanda cilt iltihabı ve tahrişi ile savaşmaya yardımcı olur.
  • Yaşlandıkça hücre mitoz hızı azalır, böylece hücresel yenilenme ve onarım süreci yavaşlar. Hiyalüronik asit varlığı durumunu tersine çevirmede yardımcı olur.

Dolgu Maddesi Hangi Amaçlarla Kullanılabilir?

  • Yüzdeki ince ve derin kırışıklıkların doldurulması,
  • Dudakların ve konturunun dolgunlaştırılması,
  • Yanaklar, çene, göz çevresi ve şakaklara hacim verilmesi,
  • Akne ya da diğer nedenlerle oluşmuş derin izlerin giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır.

Dolgu Uygulamaları Sonucunun Etkisi

İşlem yapıldığı an itibariyle kendini belli eder fakat zamanla su tutma kapasitesi arttıkça etkisi daha da artar. Kullanılan dolgunun molekül ağırlığına bağlı olarak etki süreleri 6-18 ay arasında değişmektedir.

Dolgu Uygulaması Ne Kadar Sürer ?

Dolgu uygulaması 15 ila 30 dakika arası sürer. Uygulamadan hemen sonra günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Uygulama bölgesinde ağrı oluşmaz; fakat hafif şişlik veya kızarıklık oluşabilir. Bu etkiler 1 – 2 günde geçecektir.

Dolgu Uygulamaları:

  1. Nazolabial çizgiler (burun kenarlarından dudak kenarlarına doğru uzanan çizgiler)
  2. Dudak kenarlarından aşağıya inen çizgiler
  3. Dudak üstündeki ince çizgiler
  4. Derin sivilce ve yara izleri
  5. Yanaklar, şakaklar ve alt çene
  6. Gözaltı torbaları
  7. Daha kalkık kaşlar

Dolgu Uygulamaları Fiyatları

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu sebeple (+9)0242 513 33 30 no’lu telefondan Medilase Estetik ve Güzellik Merkezini arayarak Dolgu Uygulamaları fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ücretsiz Medikal Estetik Danışmanlığı

Siz değerli misafirlerimizi, yeniden doğuşa, zindeliğe, sağlığa, yaşam kalitesine ve sevincine, estetik güzelliğe merhaba demeye davet ediyoruz. Dileğimiz, merkezimizde kendinizi evinizde hissetmeniz ve sizlerin isteklerini, beklentilerini en doğru biçimde algılayarak, fazlası ile yerine getirmektir. Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi atmosferi; anlayış, güzellik ve karşılıklı sempati ile doludur.


Daha fazla bilgi

Dolgu Uygulamaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler. Dolgu Uygulamaları nedir? Dolgu Uygulamaları nasıl etki eder? Dolgu Uygulamaları ne işe yarar? Dolgu Uygulamaları hangi sorunlarda etkili oluyor? Dolgu Uygulamaları yapılan bölgede komplikasyon olur mu? Dolgu Uygulamaları yaptırmada herhangi bir risk var mı? Dolgu Uygulamaları işlemi nasıl uygulanıyor? Dolgu Uygulamaları uygulamasını kim yapıyor? Dolgu Uygulamaları uygulaması etkisini ne zaman gösterir? Dolgu Uygulamaları yan etkisi var mı? Dolgu Uygulamaları etkisi ne kadar sürer? Dolgu Uygulamaları kimlere uygulanır ve yaş sınırı var mı? Dolgu Uygulamaları hangi amaçlarla kullanılıyor? Dolgu Uygulamaları sonrası denize girilir mi? Dolgu Uygulamaları fiyatları nelerdir...

    Hemen Doktorunuza Sorun

    Doktora soru sor, anında cevap al bölümünde Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi doktor ve estetisyenlerine sağlık, bakım, estetik ve güzellik ile ilgili tüm sorularınızı sorabilirsiniz. Uzmanlarımızın cevapları size e-posta adresiniz üzerinden iletilecektir







    SIK SORULAN SORULAR; Tüm işlem, tedavi ve uygulamalar hakkında bilgi, sağlık, bakım önerileri, etkili estetik ve güzellik sırları ve tavsiyeleri, doktora sorulmuş sorular ve cevapları

    Hayır, mümkün değildir. Çünkü kıl köklerinin hepsi aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama esnasında olgun fazda (anogen) olan kıl kökleri etkilenir. Dinlenme (katogen) ve gerileme (telogen) fazındaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için diğer seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan farklılıklardan dolayı seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişir.
    Hayır. Yüze yapılan dolgu uygulamaları botoks zannedilmektedir. Botoks bir dolgu maddesi değildir. Yüzü şişirmez.
    Hayır. Sanıldığının aksine botoks yaptırıldığı zaman donuk, ifadesiz bir surat olması gerekmez. Uygulanan doz ve bölge seçimi ile bunu sağlamak, doğal bir görünüm vermek mümkündür.
    Hayır, bu mümkün değildir. Botoks doktor tarafından kas içerisine enjeksiyonla yapılır. Kremler ise cilde uygulanır, yüzeysel etkilidir. Etki mekanizmaları farklıdır. Botoksdinamik kırışıklıkları etkin bir şekilde giderirken, kremler sadece yüzeysel ince çizgilerde etkilidir. Kremler, cildi besleme, nemlendirme ve kollajen oluşumunu hızlandırma işlevlerini yerine getirir. Yüzeysel etkili olup, kırışıklık görünümünü hafifletmektedir. Botoks ise kırışıklığa yol açan kasları gevşeterek, belirli bir süre için ciltte kırışma meydana gelmesini engeller.
    Kaş arası kırışıklıkların tedavisinde ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilk saflaştırılmış nörotoksin kompleksibotokstur. Botoksun bu endikasyonda kullanımı, AB ülkelerindeki yetkili kurumların yanı sıra ABD'de FDA tarafından da onaylanmıştır.
    Hayır. Botoks bir ilaçtır. Özel bir bakteriden üretilmiş doğal, saflaştırılmış protein esaslı bir ilaçtır.
    Botoks uygulaması sonrası kısa süreli bir kızarıklık ve enjeksiyon bölgelerinde kabarıklık olabilir. Bunlar kısa sürede (24-48 saatte) düzelir. Bazen geçici olan şişlik ve morarma görülebilir.
    Sinir-kas sistemine ait hastalığı olan kişilerde (Eaton-Lambert sendromu, myasteniagravis gibi), hamilelere ve emzirenlere botoks uygulanmamalıdır.
    ×

    Görüş, istek ve önerilerinizi bizimle; hafta içi 08:00 - 19:00, hafta sonu 09:00-17:00 saatleri arasında paylaşabilirsiniz.

    ×