Estetik ve Güzellik - Estetik Yüz Dolgusu

Estetik Yüz Dolgusu

Estetik Yüz Dolgusu Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

İlerleyen yaşın etkisi ve genetik özellikler, çevresel faktörlere birlikte cilt altındaki elastin ve kolajen miktarı azalması sonucu cilt giderek sıkılığın, hacmini kaybetmeye başlar. Cilte meydana gelen derin veya ince çizgiler, kırışıklıklar, yaşla beraber kaybolan hacmi kaybı gibi deformasyonların düzeltmesini sağlayan dermal dolgular maddeleri hızlı bir şekilde ciltte kaybolan hacmi geri verilmesini, kırışıklıkların içinin anında dolmasını, yüzdeki çöküklük, ince çizgilerin ve kırışıkları gidererek da daha pürüzsüz, ışığı daha kusursuz bir biçimde yansıtan bir ten yaratmak mümkündür.

Dolgu uygulaması

Yer çekimi, güneş hasarı ve yaşla birlikte ortaya çıkan, çizgileri düzeltmek ve yüzü yeniden şekillendirmek için uygulanan bir kozmetik işlemdir. Uygulaması son derece kolay, lokal anestezik kremler ile kısa sürede yapılabilmektedir.

Estetik Yüz Dolgusunda Kullanılan dolgu maddeleri?

Yağ dokusu, kollajen, hyaluronik asit, hidroksiapatit, hidrofilik polisilamid en çok kullanılan dolgu maddeleridir. Bunlar genellikle 1 ml steril özel enjektörlerde hazır olarak bulunmaktadır. En sık kullanılan dolgu hyaluronik asittir. Bu maddenin alerji riski oldukça azdır ve hyalurinaz denen bir madde ile anında eritilebilir. Kullanımı kolay ve geri döndürebilmesi açısından hem hastayı hem de doktoru koruyan bir dolgu maddesidir.

Dolgu malzemesinde dikkat edilmesi gerekenler?

Kullanılacak dolgu maddesinin son kullanım tarihine dikkat edilmelidir. Dolgu maddesinin kutusunun sizin yanınızda açılması ve hazırlanması gerekmektedir. Mutlaka bu konuda tecrübeli bir hekim tarafından, düşündüğünüz bölgenin dolgu için uygun olup olmadığına karar verilmelidir. Bir uygulamada tüm dolgunun kullanılmamalı, bir kaç aşamada ilerleme sağlanmalıdır. Doktorunuzdan ayrılırken kullanılan dolgunun seri numarası ve kutudaki bandrolü alarak ayrılmanız sonraki kontrolleriniz için doğru olacaktır.

Dolgu uygulamalarının amacı?

Yaş ilerledikçe, düzenli yaptığımız mimik hareketleri ile kırışıklıklar oluşur. Dolgu uygulaması ile bu kırışıklıklar yok edilebilir. Bu bölgelerde oluşan kollajen kaybı ve kollajenin esnekliğini yitirmesi ile oluşan kırışıklığın yerine dolgu maddeleri yerleştirilir. Yüzün şekillendirilmesinde; burun düzeltme, çene büyütme, elmacık kemiği oluşturma, alın genişletme gibi uygulamalar da yapılabilir. Cerrahi bir uygulama olmaksızın yüz ovali tekrar şekillendirilip, hacim kaybı olan bölgeler tekrar hacimlendirilebilir. Vücut uygulamaları; ellere yoğunluk kazandırma, göğüs dolgunlaştırma ve dikleştirme yapılabilir. Yüz ve vücutta bulunan sivilce izleri, yara izlerinin düzeltilmesinde kullanılabilmektedir. Yüz, boyun, dekolte ve ellere, su tutabilen dolgular ile nemlendirme yapılarak, daha parlak ve genç bir cilt görünümü sağlanabilmektedir.

Estetik Yüz Dolgusu hangi bölgelere yapılır?

En sık yüz bölgesine yapılmaktadır. Yüzde bulunan tüm kırışıklıklara uygulanabilir. Burunda yapılan operasyonlar kemerli bölgeyi düzeltme, burun kaldırma ve şekillendirme olarak sıralanabilir Kenar belirginleştirme, kalınlaştırma ve dudak kenarlarının düzeltilmesi ise dudak bölgesinde en sık uygulanan noktalardır. Elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi, çenenin büyütülmesi ve çene kıvrımının açılması, gözaltı çukurlarının yok edilmesi, yüz ovalinin tekrar oluşturulması sıklıkla uygulanan alanlardır. Boyun kırışıklıkları ve dekolte gençleştirme de yine dolgu uygulaması ile düzeltilebilir. Kulak memesinde oluşan yırtıklar ya da kulak deliğindeki asimetriler de dolgu uygulaması ile giderilebilir. Botox uygulaması düşünmeyen kişilerde dolgu uygulaması ile kaş kaldırılabilir ve şakaklar tekrar hacimlendirilebilir. Ellerin hacimlendirilmesi, el ve ayak bileklerinin şekillendirilmesi, diz ve dirsek alanlarının yapılandırılmasında da dolgu uygulaması yapılabilir. Ayrıca sivilceden sonra oluşan çukurlar ve yara izleri de dolgu ile düzleştirilebilir.

Dolgu uygulamasının yan etkisi?

Çok nadir de olsa dolgu maddesine karşı allerji gelişebilir. Bu durumda kızarma ve şişme görülür. Ayrıca yanlış uygulamalara bağlı istenmeyen görüntüler; asimetri, aşırı dolgunlaşma ve basıya bağlı lenf ödem (kızarıklık olmadan şişme), aşırı dolgu uygulamasına bağlı damar basısı ile doku kaybı görülebilir.

Estetik Yüz Dolgusu yan etkilerinin tedavisi mümkün mü?

Deneyimli ve uzman hekimlerce yapılan dolgu uygulamalarda yan etki kontrolü mümkündür. Yanlış uygulamalarda, asimetri ve aşın dolgunlaşmada hyalurinaz ile anında eriterek geri döndürülebilir. Lenf ödem geliştiğinde hyalurinaz ve bası tekniği uygulaması ile geri dönüş mümkündür. Doku kaybı geliştiğinde ise o bölgenin tekrar yapılandırılması gerekir.

Estetik Yüz Dolgusunda dikkat edilmesi gerekenler?

Bu konuda uzman ve tecrübeli hekimlerce uygulama yapılmalıdır. Uygulama yeri ve şartlan hijyenik olmalıdır. Uygulanacak bölgeye uygun dolgu seçilmelidir. Gözaltı gibi hassas bir bölgeye kaim dolgu, elmacık kemiği gibi sert bir bölgeye yumuşak dolgu seçilmemelidir ve bu konuda karar tecrübeli hekimlere bırakılmalıdır. Damar basısı ve lenf ödem olmaması için dolgu küçük miktarlarda ve 2-3 aşamada uygulanmalıdır. Hasta her uygulamadan sonra kontrollere gitmeli ve hekim tarafından takip edilmelidir.

Estetik Yüz Dolgusu Pahalı bir uygulama mı?

Dolgu uygulaması her bütçe için karşılanabilir ücret aralığındadır. Uygulanacak bölgenin genişliğine göre miktar ayarlanabilmektedir.

Yapılan bu dolgu uygulamasının ömrü ne kadardır?

Dolgu uygulamasının ömrü 6 ay ile 24 ay arasında değişmektedir. Bu süre seçilen dolgunun içeriğine ve yoğunluğuna göre değişmektedir.

Estetik Yüz Dolgusu Fiyatları

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu sebeple (+9)0242 513 33 30 no’lu telefondan Medilase Estetik ve Güzellik Merkezini arayarak Estetik Yüz Dolgusu fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ücretsiz Medikal Estetik Danışmanlığı

Siz değerli misafirlerimizi, yeniden doğuşa, zindeliğe, sağlığa, yaşam kalitesine ve sevincine, estetik güzelliğe merhaba demeye davet ediyoruz. Dileğimiz, merkezimizde kendinizi evinizde hissetmeniz ve sizlerin isteklerini, beklentilerini en doğru biçimde algılayarak, fazlası ile yerine getirmektir. Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi atmosferi; anlayış, güzellik ve karşılıklı sempati ile doludur.


Daha fazla bilgi

Estetik Yüz Dolgusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler. Estetik Yüz Dolgusu nedir? Estetik Yüz Dolgusu nasıl etki eder? Estetik Yüz Dolgusu ne işe yarar? Estetik Yüz Dolgusu hangi sorunlarda etkili oluyor? Estetik Yüz Dolgusu yapılan bölgede komplikasyon olur mu? Estetik Yüz Dolgusu yaptırmada herhangi bir risk var mı? Estetik Yüz Dolgusu işlemi nasıl uygulanıyor? Estetik Yüz Dolgusu uygulamasını kim yapıyor? Estetik Yüz Dolgusu uygulaması etkisini ne zaman gösterir? Estetik Yüz Dolgusu yan etkisi var mı? Estetik Yüz Dolgusu etkisi ne kadar sürer? Estetik Yüz Dolgusu kimlere uygulanır ve yaş sınırı var mı? Estetik Yüz Dolgusu hangi amaçlarla kullanılıyor? Estetik Yüz Dolgusu sonrası denize girilir mi? Estetik Yüz Dolgusu fiyatları nelerdir...

    Hemen Doktorunuza Sorun

    Doktora soru sor, anında cevap al bölümünde Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi doktor ve estetisyenlerine sağlık, bakım, estetik ve güzellik ile ilgili tüm sorularınızı sorabilirsiniz. Uzmanlarımızın cevapları size e-posta adresiniz üzerinden iletilecektir







    SIK SORULAN SORULAR; Tüm işlem, tedavi ve uygulamalar hakkında bilgi, sağlık, bakım önerileri, etkili estetik ve güzellik sırları ve tavsiyeleri, doktora sorulmuş sorular ve cevapları

    Hayır, mümkün değildir. Çünkü kıl köklerinin hepsi aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama esnasında olgun fazda (anogen) olan kıl kökleri etkilenir. Dinlenme (katogen) ve gerileme (telogen) fazındaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için diğer seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan farklılıklardan dolayı seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişir.
    Hayır. Yüze yapılan dolgu uygulamaları botoks zannedilmektedir. Botoks bir dolgu maddesi değildir. Yüzü şişirmez.
    Hayır. Sanıldığının aksine botoks yaptırıldığı zaman donuk, ifadesiz bir surat olması gerekmez. Uygulanan doz ve bölge seçimi ile bunu sağlamak, doğal bir görünüm vermek mümkündür.
    Hayır, bu mümkün değildir. Botoks doktor tarafından kas içerisine enjeksiyonla yapılır. Kremler ise cilde uygulanır, yüzeysel etkilidir. Etki mekanizmaları farklıdır. Botoksdinamik kırışıklıkları etkin bir şekilde giderirken, kremler sadece yüzeysel ince çizgilerde etkilidir. Kremler, cildi besleme, nemlendirme ve kollajen oluşumunu hızlandırma işlevlerini yerine getirir. Yüzeysel etkili olup, kırışıklık görünümünü hafifletmektedir. Botoks ise kırışıklığa yol açan kasları gevşeterek, belirli bir süre için ciltte kırışma meydana gelmesini engeller.
    Kaş arası kırışıklıkların tedavisinde ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilk saflaştırılmış nörotoksin kompleksibotokstur. Botoksun bu endikasyonda kullanımı, AB ülkelerindeki yetkili kurumların yanı sıra ABD'de FDA tarafından da onaylanmıştır.
    Hayır. Botoks bir ilaçtır. Özel bir bakteriden üretilmiş doğal, saflaştırılmış protein esaslı bir ilaçtır.
    Botoks uygulaması sonrası kısa süreli bir kızarıklık ve enjeksiyon bölgelerinde kabarıklık olabilir. Bunlar kısa sürede (24-48 saatte) düzelir. Bazen geçici olan şişlik ve morarma görülebilir.
    Sinir-kas sistemine ait hastalığı olan kişilerde (Eaton-Lambert sendromu, myasteniagravis gibi), hamilelere ve emzirenlere botoks uygulanmamalıdır.
    ×

    Görüş, istek ve önerilerinizi bizimle; hafta içi 08:00 - 19:00, hafta sonu 09:00-17:00 saatleri arasında paylaşabilirsiniz.

    ×