Estetik ve Güzellik - Leke Tedavisi

Leke Tedavisi

Leke Tedavisi Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Leke Oluşumunun Sebepleri – Cilt lekelenmeleri

Cilt lekeleri ve kırışıklıkların daha çok ön plana çıktığı sonbaharda cildinize bakım yapacak yeni uygulamalar ile yepyeni bir cilde sahip olabilirsiniz. Bronz tenle daha ince görünüyorum, makyaj yapmak zorunda kalmıyorum gibi bahanelerle yaz aylarında saatlerce güneşin altında kaldıysanız şimdi lekelerle başınız dertte demektir. Ciltteki renk değişimleri olarak kendini gösteren lekeler yanında güneş ışınlarıyla birlikte kırışıklıklar da ortaya çıkmaya başlıyor. Bronzluğun geçmeye başladığı sonbahar döneminde çizgiler daha da belirginleşiyor ve dikkat çekiyor. Yaz sonrası yapılacak bakımlar ve cildimizi tekrar eskiye döndürebilmek için neler yapabiliriz. İşte yaz sonrası yapılabilecek bakımlar!

Peeling

Anestezi gerektirmeden uygulanabilen ve soyucu gücü fazla olan, dolayısı ile leke gidermede oldukça etkin olan TCA maddesi, trikarboksilik asit denilen özel bir asit. Leke tedavisinde uygulanan bu madde yüz, boyun veya dekoltede var olan lekeler üzerinde etkili olabiliyor.

Mezolift

Cilt lekeleri tedavilerindeki en önemli sorun, lekelerin bir süre sonra geri gelmesi oluyor. Cilt lekeleritedavisinde cildin içten dışa doğru tedavi edilmesi gerekiyor

Mezoterapi

Donuk, cansız ve nemsiz cilt için en etkili yöntem vitamin ve minerallerden oluşan bir kokteyli ince uçlu iğnelerle cilt altına vermek.

Koyu içerikli olan melanin pigmentlerinin ciltte birikmesi neticesinde cilt lekelenmeleri meydana gelir.

Farklı nedenlere bağlı olarak gelişen lekelenme problemleri sadece kadınların değil erkeklerin de kâbusu olarak, oluşturduğu görüntüyle rahatsızlık hissedilmesine sebep olur. Bu durum ruh sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir. Cilt lekelenmeleri genetik olmakla birlikte, uzun süre güneş ışığına maruz kalma, hormonal dengesizlik, hamilelik, doğum gibi nedenlere bağlı olarak da görülebilmektedir.

Leke Oluşumunun Sebepleri

  • Güneş
  • Hormonal değişiklikler
  • Genetik yatkınlık
  • Enfeksiyonel hastalıklar (Mantar vb.)
  • Yanlış kozmetik kullanımı

Lazer ile Leke Tedavisi Uygulaması

Lazerle leke tedavisi uygulanması esnasında lazer enerjisi, konsantre şekilde melanin içeren hücreler tarafından abzorbe edilirken, diğer normal cilt renginde olan hücreleri etkilemez veya bunlar üzerindeki etkisi çok azdır.

Melanin cildimize rengini veren maddedir. Cilt lekeleri melaninin normalin üzerinde konsantre olarak bulunduğu bölgelerdir. Melaninin anormal yüksek miktarlarda belli bölgelerde toplanarak cilt lekeleri oluşturması çeşitli sebeplerden kaynaklanır. Bu lekelerin bazıları doğumdan itibaren vardır. Bir kısmı yaşın ilerlenmesi sonucu, bir kısmı ise güneşin cildimize verdiği hasarlardan kaynaklanmaktadır.

Lazerle leke tedavisi aşağıda verilmiş cilt lekesi tiplerine başarılı bir şekilde uygulanabilir:

  • Kahverengi yaşlılık lekeleri
  • Karaciğer bozukluklarından kaynaklanan cilt lekeleri
  • Doğum lekeleri
  • Güneş lekeleri
  • Lentigolar (ör: solar lentigo, lentigo simple)
  • Seboreik keratoz
  • Cafe-au-Lait Lekeleri
  • Şarap lekesi
  • Melasma
  • Yaralanma sonucu oluşan cilt lekeleri
  • Skleroterapi Sonrası oluşan cilt lekeleri
  • Çiller
  • Bazı ben (nevüs) tipleri – Lazerle ben tedavisi
  • Ota nevüsü
  • Ito nevüsü
  • Mavi nevus
  • Nevüs spilüs
  • Becker nevüsü
  • Nevoselüler Nevüs

Lazerle Leke Tedavisi Sonrasında Neler Beklenebilir?

Lazerle leke tedavisi uygulanmasından itibaren 1 saat içinde ciltte güneş yanığı gibi bir sıcak hissi olur ve lazerin uygulandığı lekeli bölge daha da koyulaşabilir. Bu durum 1-2 hafta içinde ortadan kalkar ve lekeler açılır. Tedavinin etkisi tamamen kayboluncaya ve cildinizin rengi normale dönene kadar tedavi edilen bölge güneşten titizlikle korunmalıdır.

Lazerle Leke Tedavisi Toplam Kaç Seans Uygulanır?

Yaygın leke ve çiller, yaşlılık lekeleri % 60 – % 80 oranında tek seanstan sonra kaybolurlar. Bazı lekeler için ikinci veya üçüncü seanslar gerekli olabilmektedir. Bazı lezyonlar oldukça dirençlidir ve tamamen kaybolmayabilir. Yine de lazerle leke tedavisi uygulamasından sonra renkleri önemli oranda açılır.

Çok farklı çeşitte, büyüklüklerde, derinlikte ve koyulukta cilt lekeleri ve pigmentasyon bozuklukları mevcuttur. Ayrıca insanların doğası, dolayısıyla lazerle leke tedavisi ‘nden sonra lekeleri ciltlerinin temizleme yeteneklerinin farklı olması dolayısıyla, lazerle leke tedavisi yaptıracak bireylere belli bir seans sonunda mutlaka garantili sonuç alabilecekleri vaat edilemez.

Çiller ve kahverengi yaşlılık lekeleri genelde başarılı bir şekilde tedavi edilirken, daha derin lekeler ve lezyonlar tedaviye dirençli olabilmektedir.

Polikliniğimizde Leke sorunlarına ilişkin tedavi kapsamında doktor kontrolünde kişiye özgü profesyonel uygulamalar gerçekleştirilmektedir.

Leke Tedavisi Fiyatları

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu sebeple (+9)0242 513 33 30 no’lu telefondan Medilase Estetik ve Güzellik Merkezini arayarak Leke Tedavisi fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ücretsiz Medikal Estetik Danışmanlığı

Siz değerli misafirlerimizi, yeniden doğuşa, zindeliğe, sağlığa, yaşam kalitesine ve sevincine, estetik güzelliğe merhaba demeye davet ediyoruz. Dileğimiz, merkezimizde kendinizi evinizde hissetmeniz ve sizlerin isteklerini, beklentilerini en doğru biçimde algılayarak, fazlası ile yerine getirmektir. Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi atmosferi; anlayış, güzellik ve karşılıklı sempati ile doludur.


Daha fazla bilgi

Leke Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler. Leke Tedavisi nedir? Leke Tedavisi nasıl etki eder? Leke Tedavisi ne işe yarar? Leke Tedavisi hangi sorunlarda etkili oluyor? Leke Tedavisi yapılan bölgede komplikasyon olur mu? Leke Tedavisi yaptırmada herhangi bir risk var mı? Leke Tedavisi işlemi nasıl uygulanıyor? Leke Tedavisi uygulamasını kim yapıyor? Leke Tedavisi uygulaması etkisini ne zaman gösterir? Leke Tedavisi yan etkisi var mı? Leke Tedavisi etkisi ne kadar sürer? Leke Tedavisi kimlere uygulanır ve yaş sınırı var mı? Leke Tedavisi hangi amaçlarla kullanılıyor? Leke Tedavisi sonrası denize girilir mi? Leke Tedavisi fiyatları nelerdir

    Hemen Doktorunuza Sorun

    Doktora soru sor, anında cevap al bölümünde Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi doktor ve estetisyenlerine sağlık, bakım, estetik ve güzellik ile ilgili tüm sorularınızı sorabilirsiniz. Uzmanlarımızın cevapları size e-posta adresiniz üzerinden iletilecektir







    SIK SORULAN SORULAR; Tüm işlem, tedavi ve uygulamalar hakkında bilgi, sağlık, bakım önerileri, etkili estetik ve güzellik sırları ve tavsiyeleri, doktora sorulmuş sorular ve cevapları

    Hayır, mümkün değildir. Çünkü kıl köklerinin hepsi aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama esnasında olgun fazda (anogen) olan kıl kökleri etkilenir. Dinlenme (katogen) ve gerileme (telogen) fazındaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için diğer seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan farklılıklardan dolayı seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişir.
    Hayır. Yüze yapılan dolgu uygulamaları botoks zannedilmektedir. Botoks bir dolgu maddesi değildir. Yüzü şişirmez.
    Hayır. Sanıldığının aksine botoks yaptırıldığı zaman donuk, ifadesiz bir surat olması gerekmez. Uygulanan doz ve bölge seçimi ile bunu sağlamak, doğal bir görünüm vermek mümkündür.
    Hayır, bu mümkün değildir. Botoks doktor tarafından kas içerisine enjeksiyonla yapılır. Kremler ise cilde uygulanır, yüzeysel etkilidir. Etki mekanizmaları farklıdır. Botoksdinamik kırışıklıkları etkin bir şekilde giderirken, kremler sadece yüzeysel ince çizgilerde etkilidir. Kremler, cildi besleme, nemlendirme ve kollajen oluşumunu hızlandırma işlevlerini yerine getirir. Yüzeysel etkili olup, kırışıklık görünümünü hafifletmektedir. Botoks ise kırışıklığa yol açan kasları gevşeterek, belirli bir süre için ciltte kırışma meydana gelmesini engeller.
    Kaş arası kırışıklıkların tedavisinde ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilk saflaştırılmış nörotoksin kompleksibotokstur. Botoksun bu endikasyonda kullanımı, AB ülkelerindeki yetkili kurumların yanı sıra ABD'de FDA tarafından da onaylanmıştır.
    Hayır. Botoks bir ilaçtır. Özel bir bakteriden üretilmiş doğal, saflaştırılmış protein esaslı bir ilaçtır.
    Botoks uygulaması sonrası kısa süreli bir kızarıklık ve enjeksiyon bölgelerinde kabarıklık olabilir. Bunlar kısa sürede (24-48 saatte) düzelir. Bazen geçici olan şişlik ve morarma görülebilir.
    Sinir-kas sistemine ait hastalığı olan kişilerde (Eaton-Lambert sendromu, myasteniagravis gibi), hamilelere ve emzirenlere botoks uygulanmamalıdır.
    ×

    Görüş, istek ve önerilerinizi bizimle; hafta içi 08:00 - 19:00, hafta sonu 09:00-17:00 saatleri arasında paylaşabilirsiniz.

    ×