Estetik ve Güzellik - Medikal Cilt Bakımı

Medikal Cilt Bakımı

Medikal Cilt Bakımı Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Medikal cilt bakımı ile cildinizdeki kırışıklıkları, siyah noktaları, makyaj artıklarını, ölü hücreleri, eski sağlığını kazandırmaya ne dersiniz? Eğer cevabınız evet ise medikal cilt bakımıyla alakalı sizlere gerekli bilgileri verelim.

Medikal Cilt Bakımı Nedir?

Cilt bakımı kadınlar tarafından sürekli yapılmalıdır. Çünkü cilt hem iç organları dış etkenlerden korur hem de görüntüsü ile insanların gözlerine hitap eder. Yaşın ilerlemeye başlaması ile cilt yıpranmaya ve kırışmaya başlayabilir. Bu yaşlanma ve kırışma genel itibari ile bakıldığında genetiktir. Yaşı ilerlemesine rağmen yüzünde çizgi dahi olmayan insanlar varken, daha erken yaşlarda kırışıklık problemi ile uğraşan birçok kadın vardır. Fakat bu kırışıklıkların tek nedeni genetik değildir. Düzgün ve gerekli medikal cilt bakımı yapıldığı zaman cildinizi kaderin ellerine bırakmaktan kurtulursunuz.

Neden Medikal Cilt Bakımı?

Medikal cilt bakımı yapılmasının birçok sebebi vardır.

Gözenekler temizlenir ve içleri açıldığı için sivilce ve siyah nokta gibi problemler oluşmaz.
Cilde gerekli olan fakat cildin karşılayamadığı oksijen sağlanır.
Solmuş ve sararmış görünen ciltler temizlenerek cilde ferah ve taze bir görüntü verilir.
Bu bakım sayesinde ciltteki lenf drenajı ve tonsinler atılır.

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Medikal cilt bakımı ortalama 1,5 – 2 saat süren bir işlemdir. Yapılması için ilk olarak kişinin cilt tipi belirlenir. Daha sonra yüz analizi yapılarak cilt tipine göre cildinin neye ihtiyacı olduğu belirlenir. Daha sonra cilt tonikler sayesinde temizlenir ve ciltte makyaj kalıntıları ya da yağ kalması önlenir. Daha sonra peeling yapılarak cilt ölü derilerden arındırılır. Daha sonra cildin gerekliliğine bağlı olarak ozon buharı ve ciltteki yağ oranının dengelenmesi işlemleri yapılır. Son olarak eğer ciltte siyah noktalar varsa temizlenir ve cilde yumuşatıcı ve ferahlatıcı maskeler yapılır.

Cilt bakımı yapıldıktan sonra kişiler tenlerini yeni doğmuş gibi taze hissederler. Cilt bakımı yaptıran kişiler yüzlerindeki ölü hücrelerden kurtulurlar, ciltlerindeki yağın yerini gerekli nem alır, cilt üzerinde oluşan ve cildi kötü gösteren lekelenmelerden arınır ve lifting etkisi ile cilt sıkılaşır eskisinden çok daha genç görünür.

Medikal cilt bakımını çok sık olmasa da en az 2 ayda bir yaptırmanız gerekir. Bu sıklığı cildinizde hissettiğiniz duruma göre daha erken ya da daha geç olarak ayarlayabilirsiniz.

Medikal Cilt Bakımı Yaptıranlar

  • Medikal cilt bakımını yaptıranlar oldukça iyi yorumlar bırakıyor. Cilt bakımını yaptıranların yorumlarını aşağıda bulabilirsiniz.
  • Düzenli olarak medikal cilt bakımını yaptıranların ciltleri pırıl pırıl oluyor.
  • Evde cilt bakımı yapan birisi olarak medikal cilt bakımını yaptırdıktan sonra gerçekten evde yapılanın çok üzerinde olduğunu anladım.

Medikal Cilt Bakımı

Medikal cilt bakımı, dermokozmetik ürünlerle yapılan cildin canlılığını tekrar kazandırmaya, ciltte biriken yağ, siyah nokta, makyaj artıkları gibi cildin solgun görünmesine neden olan etkenlerden arındırmaya yönelik işlemlerden oluşur.

Cilt Bakım Süreci

Medikal cilt bakımı uygulamasında öncelikle cilt analizi ile cilt ihtiyaçlarının belirlenmesi sağlanır.

Cilt yağ, makyaj artıkları vs. etkenlerden temizlenerek bitkisel peeling için sağlıklı bir ortam oluşturulur. Bitkisel dermokozmetik ürünlerle hafif bir soyma işlemi ile cilt ölü hücrelerden arındırılır.

Buhar terapi ile cildin gözeneklerinin açılması ve cildin yumuşaması sağlanır. Siyah nokta ve yağ butonlarının ciltten uzaklaştırılmasından sonra cilt yüksek frekans verilerek derin dezenfeksiyon sağlanır.

Nemlendirici ve besleyici bakım maskesi ile cilt bakımı işlemi sonlandırılır. Süreç içerisinde ihtiyaç duyulması durumunda cildin yapısına göre ek bakım ve tedavi işlemleri uygulanabilir.

Günlük Cilt Bakımı İçin Öneriler

  • Cilt tipine uygun ürünleri seçmek önemlidir.
  • Çevreden biriken kirler, ter, yağ gibi kişisel salgılar ve dökülmekte olan ölü cilt hücreler temizlenmelidir.
  • En hafif temizlemeyle bile bozulabilen cildin üst tabakasındaki doğal nemlendirme sistemleri nemlendiricilerle takviye edilmelidir. Genel kural olarak da nemlendiricilerin yüz ve vücut halen nemliyken kullanılması vücuttaki nemi hapsetmektedir.
  • UV ışınlarının verdiği hasarı önlemek için yüksek faktörlü güneş koruyucular kullanılmalıdır.
  • Normal ciltlere sahip kişilerin bilhassa foto yaşlanma ve hasarı için tedavi edici ürünler kullanması önerilir.
  • Kuru ciltlerde; kurutucu ve alkol içeren ürünler ciltten nemi söküp atacağı için tercih edilmemelidir.
  • Hassas ciltlerde; yumuşak sabun içermeyen likit bir temizleyici sonrası gliserin , hiyalironik asit gibi ürünlerle formüle edilmiş nem kaybını azaltan nemlendiriciler kullanılmalıdır. UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu SPF15 ve üstü bir ürün yıl boyunca dışarıya çıkmadan yarım saat önce açıkta kalan alanlara uygulanmalıdır.
  • Yağlı ciltlere özgün yağ bağlayıcı likit veya jel şeklinde temizleyiciler tercih edilmelidir. Krem bazlı, kakao yağı, lanolin içeren sabunlardan uzak durulmalı, losyon şeklinde suyu çekip tutan (humectane) maddeler içeren nemlendiriciler tercih edilmelidir.
  • Ergenlik çağındaki gençlerde görülen hormon değişiklikleri nedeniyle yağlı ve akneye yatkın cildin temizliği ve doktor tarafından önerilen ürünlerin düzenli kullanılması önemlidir.
  • Yağ içermeyen (oil-free) güneşten koruyucular tercih edilmelidir.
  • Cildin fazla parlak görünümünden dolayı, yağı kurutmak için sert sabun, alkol, fırça, kese kullanılmamalıdır.
  • Cilt temizliği günde 2 – 3 kezden fazla yapılmamalıdır.
  • Karma cilt; kozmetik olarak T bölgesi; yüzün yağlı alanları olan yanaklar, alın burun ve çene daha fazla yağlıyken diğer alanlarda kuruluk gözlenir.
  • Normal karma ciltler için olan temizleme ürünleri, yanaklar için nazik diğer bölgelerde daha sert etkililerdir. Yalnızca ihtiyaç duyulan bölgelere uygulanan nemlendirici T bölgesinde sivilceye yol açabilir.

CİLT TİPİNE GÖRE GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIM TABLOSU

Tip Cilt Türü Saç Rengi Özellikleri Önerilen Güneşten Koruma Faktörü
Gündelik Kullanım Açık Havada
I Çok beyaz Kızıl Kolay yanar, hiç bronzlaşmaz spf 15 spf 25-30
II Beyaz Sarı, kestane Kolay yanar, hafif bronzlaşır spf 12-15 spf 25-30
III Buğday Kestane, siyah Bazen yanar, orta düzeyde bronzlaşır spf 8-10 spf 15
IV Esmer (Akdeniz) Siyah Az yanar, iyi bronzlaşır spf 6-8 spf 15
V Koyu esmer (Ortadoğu) Siyah Nadiren yanar, yoğun bronzlaşır spf 6-8 spf 15
VI Siyahi (Zenci) Siyah Hemen hiç yanmaz, koyu renkli spf 6-8 spf 15

Medikal cilt bakımı ağrılı / acılı bir işlem midir?

Hiçbir acı yada ağrı söz konusu değildir.

Medikal cilt bakımının yan etkisi var mıdır?

Ciltteki tahrişten dolayı bir müddet yanma hissi olabilir.

Medikal Cilt Bakımı Fiyatları

Medikal cilt bakımı fiyatları her il, her hekim ve teknisyen tarafından farklı ücretlendirmeye tabi tutulmaktadır. Kısaca fiyatları sabit değilir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu sebeple (+9)0242 513 33 30 no’lu telefondan Medilase Estetik ve Güzellik Merkezini arayarak Medikal Cilt Bakımı fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ücretsiz Medikal Estetik Danışmanlığı

Siz değerli misafirlerimizi, yeniden doğuşa, zindeliğe, sağlığa, yaşam kalitesine ve sevincine, estetik güzelliğe merhaba demeye davet ediyoruz. Dileğimiz, merkezimizde kendinizi evinizde hissetmeniz ve sizlerin isteklerini, beklentilerini en doğru biçimde algılayarak, fazlası ile yerine getirmektir. Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi atmosferi; anlayış, güzellik ve karşılıklı sempati ile doludur.


Daha fazla bilgi

Medikal Cilt Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler. Medikal Cilt Bakımı nedir? Medikal Cilt Bakımı nasıl etki eder? Medikal Cilt Bakımı ne işe yarar? Medikal Cilt Bakımı hangi sorunlarda etkili oluyor? Medikal Cilt Bakımı yapılan bölgede komplikasyon olur mu? Medikal Cilt Bakımı yaptırmada herhangi bir risk var mı? Medikal Cilt Bakımı işlemi nasıl uygulanıyor? Medikal Cilt Bakımı uygulamasını kim yapıyor? Medikal Cilt Bakımı uygulaması etkisini ne zaman gösterir? Medikal Cilt Bakımı yan etkisi var mı? Medikal Cilt Bakımı etkisi ne kadar sürer? Medikal Cilt Bakımı kimlere uygulanır ve yaş sınırı var mı? Medikal Cilt Bakımı hangi amaçlarla kullanılıyor? Medikal Cilt Bakımı sonrası denize girilir mi? Medikal Cilt Bakımı fiyatları nelerdir

    Hemen Doktorunuza Sorun

    Doktora soru sor, anında cevap al bölümünde Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi doktor ve estetisyenlerine sağlık, bakım, estetik ve güzellik ile ilgili tüm sorularınızı sorabilirsiniz. Uzmanlarımızın cevapları size e-posta adresiniz üzerinden iletilecektir







    SIK SORULAN SORULAR; Tüm işlem, tedavi ve uygulamalar hakkında bilgi, sağlık, bakım önerileri, etkili estetik ve güzellik sırları ve tavsiyeleri, doktora sorulmuş sorular ve cevapları

    Hayır, mümkün değildir. Çünkü kıl köklerinin hepsi aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama esnasında olgun fazda (anogen) olan kıl kökleri etkilenir. Dinlenme (katogen) ve gerileme (telogen) fazındaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için diğer seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan farklılıklardan dolayı seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişir.
    Hayır. Yüze yapılan dolgu uygulamaları botoks zannedilmektedir. Botoks bir dolgu maddesi değildir. Yüzü şişirmez.
    Hayır. Sanıldığının aksine botoks yaptırıldığı zaman donuk, ifadesiz bir surat olması gerekmez. Uygulanan doz ve bölge seçimi ile bunu sağlamak, doğal bir görünüm vermek mümkündür.
    Hayır, bu mümkün değildir. Botoks doktor tarafından kas içerisine enjeksiyonla yapılır. Kremler ise cilde uygulanır, yüzeysel etkilidir. Etki mekanizmaları farklıdır. Botoksdinamik kırışıklıkları etkin bir şekilde giderirken, kremler sadece yüzeysel ince çizgilerde etkilidir. Kremler, cildi besleme, nemlendirme ve kollajen oluşumunu hızlandırma işlevlerini yerine getirir. Yüzeysel etkili olup, kırışıklık görünümünü hafifletmektedir. Botoks ise kırışıklığa yol açan kasları gevşeterek, belirli bir süre için ciltte kırışma meydana gelmesini engeller.
    Kaş arası kırışıklıkların tedavisinde ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilk saflaştırılmış nörotoksin kompleksibotokstur. Botoksun bu endikasyonda kullanımı, AB ülkelerindeki yetkili kurumların yanı sıra ABD'de FDA tarafından da onaylanmıştır.
    Hayır. Botoks bir ilaçtır. Özel bir bakteriden üretilmiş doğal, saflaştırılmış protein esaslı bir ilaçtır.
    Botoks uygulaması sonrası kısa süreli bir kızarıklık ve enjeksiyon bölgelerinde kabarıklık olabilir. Bunlar kısa sürede (24-48 saatte) düzelir. Bazen geçici olan şişlik ve morarma görülebilir.
    Sinir-kas sistemine ait hastalığı olan kişilerde (Eaton-Lambert sendromu, myasteniagravis gibi), hamilelere ve emzirenlere botoks uygulanmamalıdır.
    ×

    Görüş, istek ve önerilerinizi bizimle; hafta içi 08:00 - 19:00, hafta sonu 09:00-17:00 saatleri arasında paylaşabilirsiniz.

    ×