Estetik ve Güzellik - Terleme Tedavisi

Terleme Tedavisi

Terleme Tedavisi Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Önlenebilir aşırı terlemenin yaşamınızı olumsuz etkilemesine izin vermeyin. Vücudundaki ısıyı belli bir ayarda tutmak için meydana gelen fizyolojik mekanizma olan terleme, bazı kişiler için son derece doğal durumu olsa da bazıları  için de bir o kadar kötü yaşıyor. Daha koltuk altlarında el, ayak, ve yüz meydana gelen aşırı terleme, kişilerin özel ve sosyal yaşamını olumsuz etkileyerek, psikolojik sorunlara ve özgüven eksikliğine neden olabiliyor. Kişiyi olduğu kadar çevresindekileri de rahatsız eden aşın terleme, sıcak yaz günlerinin en sık karşılaşılan sorunlarından biri.

Her 100 kişinin birinde  çıkan “Aşırı Terleme” sorunu yılın 4 mevsiminde de görülüyor, terlemenin derecesinin kişiden kişiye değişe biliyor. Aşırı terleme problemi ister bölgesel, isterse genel olsun, aşırı terleyen kişinin  yaşamında büyük sorun yaratıyor. Aşırı terleme probleminde ter tek başına koku ihtiva etmiyor ancak cilt yüzeyinde uzun süre kaldığı için bakterilerle buluşup kötü kokular ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

Tedavi olarak ne tür uygulamalar yapılmaktadır?

Günlük yaşamı olumsuz etkileyen aşırı terleme tedavisinde günümüzde kullanılan teknikler oldukça yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. En çok tercih edilen yöntem Botox uygulamasıdır.

Botoksla Terleme tedavisi

Uzun yıllardır  aşırı terleme için genellikle tercih ettiği yöntem koltuk altına botox uygulamaları olmaktadır. Yüzdeki mimik kaslarını geçici olarak dondurmak için kullandığımız botox, ter bezlerinim de çalışmasını geçici olarak bloke edebilmektedir. Botox’da aşırı terleme için geliştirilen yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Özelikle koltuk altı terlemelerinde tercih edilen Botox tedavisiyle 6 ay süreyle o bölgedeki terlemeye yol açan uyarılar durduruluyor ve sinirler felç ediliyor. Sadece koltuk altına uygulayabiliyoruz. Bunun dışındaki bölgelerde tercih etmiyoruz. Ayrıca fizik tedavi uzmanları tarafından 20 ile 30 dakikalık seanslar hâlinde uygulanan iyontoforez tedavisinde, terleyen bölge, içinde metal plâka bulunan bir kaba konuluyor ve düşük şiddette elektrik akımı veriliyor.

Aşırı terleme nedir?

Aşırı terleme, ter bezlerinin hiperaktivitesine bağlı olarak deri yüzeyine salgılanan ter miktarının artmasıdır. En sık avuç içi, ayak tabanı ve koltuk altlarında görülür. Genellikle çocukluk dönemi ya da ergenlikte başlamakta ve yıllarca devam edebilmektedir.

Nedenleri nelerdir?

Genellikle aşırı terleme yapısal olarak ortaya çıkar. Olguların yüzde 40’ında aile öyküsü mevcuttur. Nadiren bir hastalık (tiroid bezi hastalıkları ve şeker hastalığı gibi) veya kullanılan bazı ilaçlar (aspirin ve insülin gibi) aşırı terlemenin nedeni olabilmektedir.

Nasıl tedavi edilir?

Yapısal olarak ortaya çıkan aşırı terlemenin tedavisinde, etkinliği kanıtlanmış olan iki yöntem uygulanmaktadır;

1.İyontoforez 2. Botulinum toksini enjeksiyonu

1.İyontoforez

İyontoforez nedir?

İyontoforez, ellere ve ayaklara, musluk suyu ya da özel ilaçlı bir su içerisinde 15-25 miliamperlik akımın uygulandığı bir işlemdir.

Hangi bölgelerdeki aşırı terlemenin tedavisinde kullanılır?

Avuç içi ve ayak tabanlarında görülen aşırı terlemenin tedavisinde uygulanır.

Nasıl etki eder?

Ter bezi kanallarında tıkanmaya neden olarak etki ettiği düşünülmektedir.

Ne sıklıkta uygulanır?

Bir ay boyunca haftada 3-5 gün, 20 dakika süre ile uygulanmaktadır.

Etkisi ne zaman ortaya çıkar?

Terlemede azalma 1-2 hafta içerisinde ortaya çıkmaktadır. Birinci ayın sonunda istenen etki elde edildikten sonra 2 haftada ya da ayda bir kez tekrar edilebilmektedir.

Ağrılı bir uygulama mıdır? Yan etkileri var mıdır?

İyontoforez sırasında el ve ayaklarda iğnelenme, karıncalanma hissi, deride hafif kızarıklık ve kuruluk görülebilir. Ancak bunlar kısa sürede kendiliğinden düzelir.

2. Botulinum toksin enjeksiyonu

Botulinum toksin nedir?

Toprakta ve suda bulunan Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir ilaçtır.Botulinum toksini sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösterir. Aşırı terleme tedavisinde 1994 yılından beri uygulanmaktadır.

Nasıl uygulanır?

Aşırı terleyen bölgedeki derinin içine özel, ince uçlu iğnelerle uygulanmaktadır.

Nasıl etki eder?

Ter bezlerini uyaran sinir uçlarından uyarıcı madde salınmasına engel olarak etki göstermektedir.

Etkisi ne zaman ortaya çıkar?

Uygulamadan 3 gün sonra terlemede azalmalar görülmeye başlanmaktadır. Yaklaşık olarak 5. ve 7. günlerde etki en yüksek düzeye ulaşmakta ve terleme tamama yakın kaybolmaktadır.

Etkisi ne kadar sürer?

Etki süresi kişiye ve uygulanan doza göre değişmekle birlikte yaklaşık olarak 6-8 ay devam etmektedir. Etki ortadan kalktığında, tekrar uygulanmaktadır.

Ağrılı bir uygulama mıdır?

Koltuk altı uygulamalarında şiddetli olmayan bir ağrı hissedilir. Uygulamadan önce o bölgeye anestetik etkisi olan bir krem sürülerek ağrı hissi azaltılmaktadır. Avuç içi ve ayak tabanına yapılan enjeksiyonlar ise daha ağrılı olmaktadır. Bu nedenle anestetik etkisi olan krem uygulamasının yetersiz kaldığı durumlarda uygulanacak bölgeler iğne ile uyuşturularak ağrı ortadan kaldırılmaktadır.

Yan etkileri var mıdır?

Bilinen önemli bir yan etkisi olmamaktadır. Enjeksiyon yapılan yerlerde hafif morluklar görülebilmektedir.

Hangi bölgelerdeki aşırı terlemenin tedavisinde kullanılır?

Koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanlarında görülen aşırı terlemenin tedavisinde uygulanmaktadır.

Kimlere uygulanabilir?

Gebeler, emziren anneler ve özel bazı kas-sinir hastalığı olanlar dışında herkese güvenle uygulanabilmektedir.

Terleme Tedavisi Fiyatları

Terleme Tedavisi fiyatları her il, her hekim ve teknisyen tarafından farklı ücretlendirmeye tabi tutulmaktadır. Kısaca fiyatları sabit değilir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu sebeple (+9)0242 513 33 30 no’lu telefondan Medilase Estetik ve Güzellik Merkezini arayarak Terleme Tedavisi fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ücretsiz Medikal Estetik Danışmanlığı

Siz değerli misafirlerimizi, yeniden doğuşa, zindeliğe, sağlığa, yaşam kalitesine ve sevincine, estetik güzelliğe merhaba demeye davet ediyoruz. Dileğimiz, merkezimizde kendinizi evinizde hissetmeniz ve sizlerin isteklerini, beklentilerini en doğru biçimde algılayarak, fazlası ile yerine getirmektir. Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi atmosferi; anlayış, güzellik ve karşılıklı sempati ile doludur.


Daha fazla bilgi

Terleme Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler. Terleme Tedavisi nedir? Terleme Tedavisi nasıl etki eder? Terleme Tedavisi ne işe yarar? Terleme Tedavisi hangi sorunlarda etkili oluyor? Terleme Tedavisi yapılan bölgede komplikasyon olur mu? Terleme Tedavisi yaptırmada herhangi bir risk var mı? Terleme Tedavisi işlemi nasıl uygulanıyor? Terleme Tedavisi uygulamasını kim yapıyor? Terleme Tedavisi uygulaması etkisini ne zaman gösterir? Terleme Tedavisi yan etkisi var mı? Terleme Tedavisi etkisi ne kadar sürer? Terleme Tedavisi kimlere uygulanır ve yaş sınırı var mı? Terleme Tedavisi hangi amaçlarla kullanılıyor? Terleme Tedavisi sonrası denize girilir mi? Terleme Tedavisi fiyatları nelerdir

    Hemen Doktorunuza Sorun

    Doktora soru sor, anında cevap al bölümünde Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi doktor ve estetisyenlerine sağlık, bakım, estetik ve güzellik ile ilgili tüm sorularınızı sorabilirsiniz. Uzmanlarımızın cevapları size e-posta adresiniz üzerinden iletilecektir







    SIK SORULAN SORULAR; Tüm işlem, tedavi ve uygulamalar hakkında bilgi, sağlık, bakım önerileri, etkili estetik ve güzellik sırları ve tavsiyeleri, doktora sorulmuş sorular ve cevapları

    Hayır, mümkün değildir. Çünkü kıl köklerinin hepsi aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama esnasında olgun fazda (anogen) olan kıl kökleri etkilenir. Dinlenme (katogen) ve gerileme (telogen) fazındaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için diğer seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan farklılıklardan dolayı seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişir.
    Hayır. Yüze yapılan dolgu uygulamaları botoks zannedilmektedir. Botoks bir dolgu maddesi değildir. Yüzü şişirmez.
    Hayır. Sanıldığının aksine botoks yaptırıldığı zaman donuk, ifadesiz bir surat olması gerekmez. Uygulanan doz ve bölge seçimi ile bunu sağlamak, doğal bir görünüm vermek mümkündür.
    Hayır, bu mümkün değildir. Botoks doktor tarafından kas içerisine enjeksiyonla yapılır. Kremler ise cilde uygulanır, yüzeysel etkilidir. Etki mekanizmaları farklıdır. Botoksdinamik kırışıklıkları etkin bir şekilde giderirken, kremler sadece yüzeysel ince çizgilerde etkilidir. Kremler, cildi besleme, nemlendirme ve kollajen oluşumunu hızlandırma işlevlerini yerine getirir. Yüzeysel etkili olup, kırışıklık görünümünü hafifletmektedir. Botoks ise kırışıklığa yol açan kasları gevşeterek, belirli bir süre için ciltte kırışma meydana gelmesini engeller.
    Kaş arası kırışıklıkların tedavisinde ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilk saflaştırılmış nörotoksin kompleksibotokstur. Botoksun bu endikasyonda kullanımı, AB ülkelerindeki yetkili kurumların yanı sıra ABD'de FDA tarafından da onaylanmıştır.
    Hayır. Botoks bir ilaçtır. Özel bir bakteriden üretilmiş doğal, saflaştırılmış protein esaslı bir ilaçtır.
    Botoks uygulaması sonrası kısa süreli bir kızarıklık ve enjeksiyon bölgelerinde kabarıklık olabilir. Bunlar kısa sürede (24-48 saatte) düzelir. Bazen geçici olan şişlik ve morarma görülebilir.
    Sinir-kas sistemine ait hastalığı olan kişilerde (Eaton-Lambert sendromu, myasteniagravis gibi), hamilelere ve emzirenlere botoks uygulanmamalıdır.
    ×

    Görüş, istek ve önerilerinizi bizimle; hafta içi 08:00 - 19:00, hafta sonu 09:00-17:00 saatleri arasında paylaşabilirsiniz.

    ×