Cilt Bakımı ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Cilt Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler. Cilt Bakımı nedir? Cilt Bakımı nasıl etki eder? Cilt Bakımı ne işe yarar? Cilt Bakımı hangi sorunlarda etkili oluyor? Cilt Bakımı yapılan bölgede komplikasyon olur mu? Cilt Bakımı yaptırmada herhangi bir risk var mı? Cilt Bakımı işlemi nasıl uygulanıyor? Cilt Bakımı uygulamasını kim yapıyor? Cilt Bakımı uygulaması etkisini ne zaman gösterir? Cilt Bakımı yan etkisi var mı? Cilt Bakımı etkisi ne kadar sürer? Cilt Bakımı kimlere uygulanır ve yaş sınırı var mı? Cilt Bakımı hangi amaçlarla kullanılıyor? Cilt Bakımı sonrası denize girilir mi? Cilt Bakımı fiyatları nelerdir…

Cilt Bakımı Uygulamaları na başlamadan önce güzellik uzmanlarımız tarafından cilt analizi yapılır. Cilt analizi neticesinde kişinin Cilt Tipi belirlenir ve bu cilt tipine yönelik uygulanacak profesyonel kozmetik ürünler seçilir. Kullanılacak kozmetik ürünler belirlendikten sonra aşağıda aşamaları verilen cilt bakımına başlanır:
  • Cilt uygun temizleyiciler (süt, jel, vs.) kullanılarak temizlenir.
  • Cildi ölü hücrelerden arındırıp, hücre yenilenmesini aktive etmek için Peeling uygulaması yapılır.
  • Cildin gözeneklerini açmak için aquagel sürülerek buhar uygulanır.
  • Ciltteki siyah noktalar (komedonlar) vakum veya trikomedon ile temizlenir.
  • Temizleme işleminden sonra 3 dakika kadar yüksek frekans uygulanarak cilt dezenfekte edilir.
  • Cilt tipine ve ihtiyacına göre uygun serum ve ampüller, iyontoferez ile cilde uygulanır.
  • Daha sonra, cilt tipine göre belirlenen Maske cilde uygulanır.
  • Uygulanan maske temizlenir, tonik ile gözenekler sıkılaştırılır ve son olarak nemlendirici krem ile cilt rahatlatılır.
Mevsim geçişlerinden en çok cildimiz etkilenir. Her mevsim güzel görünmek için cildinize iyi bakmalısınız. Her cilt tipinde, kişinin ihtiyacına göre uygulanabilecek Cilt Bakımı Uygulamaları aşağıda verilmiştir:
  • Klasik Cilt Bakımı
  • Yoğun Cilt Bakımı
  • Cilt Bakımları
  • Botowhite Cilt Bakımı – Canlandırıcı Program
  • Biodinamic Cellular Renewal - Cilt Gençleştirme Bakımı
  • Oily Skin – Sivilceye Eğilimli Ciltler için Bakım
  • Eye Serum - Göz Çevresi Bakımı
  • Pembe Maske
  • Oksijen Terapili Cilt Bakımı (Oxy-Therapy)
  • Anti-Ageing Bakım
  • Özel Bakım Kürleri ile Cilt Bakımı
Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu sebeple (+9)0242 513 33 30 no'lu telefondan Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi, Alanya - Antalya Kliniğini arayarak Cilt Bakımı fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Cilt lekeleri ve kırışıklıkların daha çok ön plana çıktığı sonbaharda cildinize bakım yapacak yeni uygulamalar ile yepyeni bir cilde sahip olabilirsiniz. Bronz tenle daha ince görünüyorum, makyaj yapmak zorunda kalmıyorum gibi bahanelerle yaz aylarında saatlerce güneşin altında kaldıysanız şimdi lekelerle başınız dertte demektir. Ciltteki renk değişimleri olarak kendini gösteren lekeler yanında güneş ışınlarıyla birlikte kırışıklıklar da ortaya çıkmaya başlıyor. Bronzluğun geçmeye başladığı sonbahar döneminde çizgiler daha da belirginleşiyor ve dikkat çekiyor. Yaz sonrası yapılacak bakımlar ve cildimizi tekrar eskiye döndürebilmek için neler yapabiliriz. İşte yaz sonrası yapılabilecek bakımlar! Peeling Anestezi gerektirmeden uygulanabilen ve soyucu gücü fazla olan, dolayısı ile leke gidermede oldukça etkin olan TCA maddesi, trikarboksilik asit denilen özel bir asit. Leke tedavisinde uygulanan bu madde yüz, boyun veya dekoltede var olan lekeler üzerinde etkili olabiliyor. Mezolift Cilt lekeleri tedavilerindeki en önemli sorun, lekelerin bir süre sonra geri gelmesi oluyor. Cilt lekeleritedavisinde cildin içten dışa doğru tedavi edilmesi gerekiyor Mezoterapi Donuk, cansız ve nemsiz cilt için en etkili yöntem vitamin ve minerallerden oluşan bir kokteyli ince uçlu iğnelerle cilt altına vermek. Koyu içerikli olan melanin pigmentlerinin ciltte birikmesi neticesinde cilt lekelenmeleri meydana gelir. Farklı nedenlere bağlı olarak gelişen lekelenme problemleri sadece kadınların değil erkeklerin de kâbusu olarak, oluşturduğu görüntüyle rahatsızlık hissedilmesine sebep olur. Bu durum ruh sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir. Cilt lekelenmeleri genetik olmakla birlikte, uzun süre güneş ışığına maruz kalma, hormonal dengesizlik, hamilelik, doğum gibi nedenlere bağlı olarak da görülebilmektedir. Leke Oluşumunun Sebepleri
  • Güneş
  • Hormonal değişiklikler
  • Genetik yatkınlık
  • Enfeksiyonel hastalıklar (Mantar vb.)
  • Yanlış kozmetik kullanımı
Polikliniğimizde Leke sorunlarına ilişkin tedavi kapsamında doktor kontrolünde kişiye özgü profesyonel uygulamalar gerçekleştirilmektedir.
Deride kızarıklık ve kaşıntı genellikle çevresel faktörlerle oluşan alerjikreaksiyonun bir sonucu olarak görülmektedir. Ancak kızarıklık ve kaşıntının meydana geldiği bölge, kızarıklığın şekli, şişlik veya döküntü ile birlikte görülüp görülmediği gibi unsurlar nedeni hakkında daha fazla bilgi verebilir. Alerjiler dışında deride kızarıklık ve kaşıntı nedenleri arasında mantar enfeksiyonları, sedef hastalığı gibi cilt hastalıkları ve cildin aşırı kuruması sayılabilir. Alerji: Deride oluşan kızarıklıklar bir alerjenle direk temas sonucu meydana gelebilir ve kaşıntı ile birlikte şişlik görülebilir. Alerjiyi tetikleyici unsurla temastan hemen sonra ya da 24 sonrasında kaşıntı başlayabilir. Hassas ciltler genellikle bir ısı değişikliğine, soğuğa, rüzgara ve tahriş edici hijyen ve temizleme ürünlerine hızla ve aşırı tepki gösterirler. Uzman eşliğinde cilde uygun ürünler kullanılmalıdır. Kızarıklıklar ani oluşur ve her zaman sıkıcı ve rahatsız edicidir. Cilt kızarıklarının çeşitli sebepleri vardır. Açık tenli kişilerde daha yüksek oranla görünen bu durumun kılcal damarların yüzeye yakın olması ve hızlanmış kan dolaşımı ile ilgili olduğu söylenebilir. Sıcak, soğuk, güneş, ilaçlar, stres ve bazı gıdalar (Baharatlar) cildin kan dolaşımını hızlandırabilir. Kan damarlarının yüzeye çıkması yapısaldır ya da sonradan edinilmiştir. Polikliniğimizde Kızarıklık sorunlarına ilişkin tedavi kapsamında doktor kontrolünde kişiye özgü profesyonel uygulamalar gerçekleştirilmektedir.
Cildimiz iç ve dış etkenlerle yıpranır ve yaşlanır. BUNLARDAN en kolay müdahale edebildiklerimiz dış etkenlerdir. Sigara, alkol, stres, kötü beslenme sedanter yaşam, çevre kirliliği ve tabi ki güneş cildimizi olumsuz etkileyen en önemli faktörlerdir. Cilt yapısında önemli faktörler den birisi de yaştır. Genç ciltlerde salgılama normal, hücre yenilenmesi hızlı, üst tabaka tazedir. Cilt siyah nokta ve sivilce oluşumuna eğilimlidir. Yaş ilerledikçe ciltte kuruma meydana gelir, yağ salgılaması hücre değişimi yavaşladığı için cilt dış etkenlere karşı korumasız kalır, nemini  kaybetmeye başlar. Kolojen ve elastin proteinleri azaldığı için kuruluğa bağlı çizgi ve sarkmalar görülür. Olgun ciltlerde ise yaş faktörüne bağlı olarak, kas yapısı zayıflar, vitaminlerini yitiren ciltte çizgi ve kırışıklıklar derinleşir. Cildimizin sağlıklı olması varlığımız ve psikolojimiz için büyük önem taşır. Aynı zamanda bizim görünümümüzü belirler ve sosyal kimliğimizin oluşmasında rol oynar. Cildimizin en önemli düşmanlarından birisi de güneş enerjisidir.(Özellikle Alanya’da) Cildi UVA ve UVB ışınlarından korumak cilt sağlığı için çok önemlidir. Uzun süreli güneşlenmekten kaçınarak ve uygun güneş koruyucuyu, bilinçli kullanarak güneşin olumsuz etkilerinden korunabiliriz. Tüm bunlar ışığında cildimizin uzun ömürlü, sağlıklı, genç ve ışıltılı görünmesini istiyorsak bakımına önem göstermeliyiz. Toplumdaki yanlış kanı; birtakım kozmetik ve kendi başına yapılan bakımlarla cildin temizliğinin yapılabildiğidir. Oysa evde yapılan bakımlarla cildin sadece yüzeysel temizliği sağlanmaktadır. Krem ve losyonlar gibi profesyonel cilt bakım ürünlerinin gündelik bakımda kullanılması gereklidir. Ancak bunlar cildin yapısı, gereksinimleri bir uzman tarafından belirlendikten ve cilde gerekli müdahale yapıldıktan sonra tespit edilmeli ve kullanılmalıdır.
Cilt analizi ne öncelikle cilt tipini tanıyarak başlarız. Cilt tipi altıya ayrılır. 1) Cilt analizi - Normal cilt: Normal cilt, kadife yumuşaklığında, kaygan, küçük gözenekli, kan dolaşımı iyi, ince pigmentleşmiş ve genellikle hassas olmayan cilt tipidir. Siyah nokta, pullanma ve parlaklığa pek rastlanmaz. Yağ ve ter bezleri iyi çalıştığı için cilt üzerinde koruyucu bir tabaka vardır. 2)Cilt analizi - Kuru cilt: Genellikle solgun, yağ ve nemden yoksun, gergin ve zayıftır. Pullanmaya meyillidir. Parlaklığını kaybetmiş, pürüzlü ve mat olup kaşıntı hissi vardır. Soğuk ve diğer fiziksel etkenlere karşı hassastır. Erken dönemde kırışmaya ve yaşlanmaya yatkındır. İtinalı temizlik ve bakım ister. 3)Cilt analizi - Karma cilt: Çok sık karşılaşılan cilt tipidir. Bu cilt tipinde “T” bölgesi olarak adlandırılan burun ve çene bölgesinde yağlanma, geniş gözenekler, yanak bölgesinde ise kuruluk ya da normallik gözlenir. Burun ve çene bölgesi yağ oluşumuna müsaittir. Rahatsız edici yağlanma ve parlama varsa tedavi edilmelidir. 4)Cilt analizi - Yağlı cilt: Yağ bezlerinin normalden fazla çalışması sonucu cildin aşırı yağlanması söz konusudur. Cilt yüzeyinde yağlı bir parlaklık görülür. Alın, burun ve çene etrafında gözenekler iridir. Yer yer sivilceler görülür. Bunun yanında yağlı cildin genellikle güçlü bir yapısı vardır ve dıştan gelen olumsuz etkilere karşı nispeten daha dayanıklıdır. Bu cilt tipinde kırışıklıklar daha geç oluşur. Genellikle hassas değildir. Yağlı ciltler iki ayrı görünümde olabilir. a) Cilt analizi- Yağlı cilt: Bu cilt tipinde cildin yağlı olmasının nedeni yağ bezlerinin çok ifrazat yapmasıdır. Ciltte gözenekler büyüktür ve siyah noktalar mevcuttur. Cilt parlak görünümlüdür ve terleme eğilimi çok fazladır. b)Cilt analizi - Kuru yağlı ciltler: 15-30 yaş arası görülür. Bu cilt tipinde yağlı ciltte olduğu gibi yağ bezlerinin anormal çalışması söz konusudur. Ancak ter bezlerinin işlevi azdır ve kurumaya meyillidir. Kaşlarda ve burun çevresinde kepeklenme artmıştır. Çevreden gelen etkilere karşı hassastır ve reaksiyon gösterebilir. 5)Cilt analizi - Hassas cilt: Dış etkenlere karşı kolaylıkla alerjik tepki ve duyarlılık gösterir. Epidermis ince, gergin ve kılcal damarlar yüzeye yakındır. Son derece özenli ve dengeli bakım gerektirir. 6)Cilt analizi - İleri yaş: Vücut yaşlandıkça faaliyetleri de yavaşlar. Hücre yenilenme hızı düşer, yağ salgısı ve nem oranı azalır. Epidermis yapısı incelir ve bağ dokusu gevşer. Bu cilt tipinin hücre yenilenmesini teşvik edici, besleyici ve kırışık oluşumunu önleyici bakımlar ve ürünlerle desteklenmesi önemlidir. Bu bilgiler ışığında, profesyonel bakımlar cildin yapısı ve ihtiyacına yönelik olarak yapılırsa, anlamlı ve başarılıdır. Cilt Bakımı hakkında daha fazla bilgi için lütfen Alanya, Medilase Estetik ve Güzellik Merkezimizi ziyaret ediniz.
Cilde doğal oksijen verilerek yapılan oksijen terapi yurtdışında yıllardır uygulanmaktadır. Cilt ve vücut bakımında da uygulanan oksijen basıncı 0,6 bar ile 1 bar arası değişmektedir. Yoğunlaştırılmış bu oksijen basıncı uygulamaların sonuçlarını ve oksijen aktivitörlü ürünün etkilerini arttırmaktadır. Bu bakımlarda kullanılan özel kozmetik ürünün içerisinde A,C,E vitaminleri, aleo vera bitki özü ve oksijen aktivitörlü sıvı bulunmaktadır. Yukarıda içeriğini belirttiğimiz özel ürün ve oksijen cilde ilk püskürtüldüğü anda bile,1 bar basıncında etkisi ile cildin alt katmanlarına ulaşabilme özelliğindedir. Dolayısı ile ürünün herhangi bir baskı yöntemi ile yedirilmesine gerek yoktur. Oksijen terapi uygulanmaya başlandığı ilk andan itibaren, oksijen aktivitörlü ürün ve oksijen cildin alt katmanlarına kadar ulaşarak kan dolaşımını hızlandırır, toksinlerin atılmasını sağlar, cildin hücre metabolizmasını çalıştırarak hücre yaşlanmasını geciktirir. Oksijen terapi cilde belirli bir basınçla uygulandığı için masaj etkisi yapar ve böylelikle kolajen ve elastin sentezini uyarır. Cildimizdeki hücrelerin görevlerini yerine getirebilmeleri için enerjiye ihtiyaçları vardır, genç ciltlerde bu tarz problemler yoktur. Çünkü epidermis yeteri kadar oksijen ve besini rahatlıkla alabilmektedirler. Yaş ilerledikçe serbest radikaller, hatalı beslenme, yanlış kullanılan kozmetikler, sigara tüketimi ve özellikle güneşin zararlı etkileri cilt hücrelerimize zarar vermektedir, böylece cildimiz yıpranmaya, incelmeye, lekelenmeye, kırışmaya ve sarkmaya başlamaktadır. Kısacası oksijen olmazsa hayat olmaz, metabolizma çalışmaz, cilt ve vücut hücrelerine enerji gitmez, hücreler yenilenmez ve böylece yaşlanma süreci başlamış olur. Oksijen Terapi Ne Sağlıyor? 1) Cildin alt katmanlarına ulaşan oksijen metabolizmayı hızlandırarak, vücutta biriken toksinleri atılmasını sağlıyor. Bunun sonucu toksin birikimine bağlı oluşan akne, sivilce ve siyah nokta oluşumu gibi sorunlar ortadan kalkıyor. Bir başka deyişle cildin yağ salgılaması dengeleniyor. 2)Kırışıklıklarda gözle görülür bir azalma sağlar. 3) Cildin destek dokusunu oluşturan kolajen ve elastin seviyesini arttırır. 4) A,C,E vitaminleri antioksidan etkisi gösterir. 5) Cildin nem ihtıyacını sağlar. 6) Gözaltı torbalarının giderilmesine yardımcı olur. 7) Güneş ve sivilce izlerinin geçmesini sağlar. 8) Dokuların canlanmasına yardımcı olur 9) Cilt canlı, berrak ve pürüzsüz bir görünüm alır. 10) Ciltteki sarkma ve deformasyonları azaltarak gergin bir görünüm sağlar. “Cilt Bakımı” hakkında daha fazla bilgi için lütfen Alanya, Medilase Estetik ve Güzellik Merkezimizi ziyaret ediniz.
Genel anlamda cilt bakımını tanımlamak gerekirse; cildin analiz edilerek ihtiyaçları doğrultusunda yapılan işlemlerin ortak adına “cilt bakımı” denir. Üç şekilde cilt bakımı yapılır. 1. Günlük Bakım: Sabah ve akşam olmak üzere iki defa yapılmalıdır. Makyaj artıkları, toz, sigara dumanı cildin salgısında bulunan bazı maddelerin ciltten arındırılması amacıyla yapılmalıdır. Temizleme işlemi yüzeyeldir ve önemlidir. Yüz suyla yıkandıktan sonra avuca alınan cilt temizleyici ürünüyle dairesel hareketler şeklinde cilde yedirilir. Daha sonra bol su ile cilt durulanır. Kağıt havlu yardımıyla cilt kurulanır. Göz pedi üzerine dökülen tonik cilde tamponlanır. Gündüz ise gündüz kremi, gece ise uygun gece kremi hafif masaj yapılarak cilde yedirilir. Göz çevresi için ayrıca uygun göz çevresi kremi uygulanır. Bu işlem sağlıklı bir cilde sahip olmanın temel kurallarından biridir. 2. Haftalık Bakım: Cildin derin temizlenmesi ve ihtiyaçlarının daha ayrıntılı giderilme şeklidir. Haftada bir ya da iki kez uygulanır. İlk işlem günlük bakımdaki gibi temizlemedir. İkinci aşamada peeling yapılmalıdır.(granüllü kremler)Elimizle yada yüz için üretilmiş fırçalarla ovma işlemi dairesel hareketler şeklinde göz çevresi hariç yapılmalıdır. Daha sonra yüze ve göz çevresine masaj uygulanır. Ardından da soğuk kompres yapılır. Daha sonra cilt tipine uygun maske cilde sürülür.(göz çevresi hariç)15dakika bekletilir. Yüz yıkanır. Tonik ve nemlendirici yardımıyla işlem tamamlanır. 3. Profesyonel Bakım: a)Aylık standart bakım: Kişinin kendisinin yapamayacağı özellikte olup uzman ve ehli kişiler tarafından yapılması gerekir. Tüm uygulamaların ötesinde cildin derinlemesine temizlenebildiği özel bir bakım çeşididir. Cildin analizi yapıldıktan sonra ihtiyaçları belirlenir. Yapılacak her bir bakım kullanılan cihazların yardımıyla derinin alt tabakalarına ulaşılarak yapılabildiğinden günlük ve haftalık bakımlardan daha kapsamlı olup kişiye özeldir. aylık profesyonel bakımlarla cildi son derece , sağlıklı ve canlı tutmak mümkündür. b)Kür bakımları: Aşırı sorunlu ciltlerde yapılan uygulama şeklidir. akne, olgun cilt ,hassas cilt tiplerinde sorunu tamamen gidermeye yönelik yapılan kür bakımları çok daha özel ve dikkat gerektiren uygulamalar olup ciltteki deformasyonları tamamen yok eder. eğer tedavi edilmezse kalıcı olabilecek hasarlardan korur. bu uygulamalar cildin sorununa göre arka arkaya 2-6 seans arasında yapılır.sadece merkezimizde bulabileceğiniz el yapımı özel bitkisel formüllerin desteğiyle mucize sonuçlar alınmaktadır. Tüm bu bakımların yanı sıra ürün desteği almak gereklidir.Ürün seçimi çok önemli olup uzman kişiler tarafından cildin yapısı, yaşı ve de ihtiyaçları doğrultusunda önerilmelidir.Yanlış ürün kullanımı ciltte istenmeyen bir çok olumsuz etki oluşturabildiği gibi cildin genel yapısını da bozabilir.
Cilt tipi altıya ayrılır. 1) Normal cilt: Normal cilt kadife yumuşaklığında kaygan, küçük gözenekli, kan dolaşımı iyi, ve genellikle hassas olmayan cilt tipidir.Siyah nokta pullanma ve parlaklığa pek rastlanmaz.Yağ ve ter bezleri iyi çalıştığı için cilt üzerinde koruyucu bir tabaka vardır. 2)Kuru cilt: Genellikle solgun, yağ ve nemden yoksun, gergin ve zayıftır. Pullanmaya meyillidir. Parlaklığını kaybetmiş pürüzlü ve mat olup kaşıntı hissi vardır. Soğuk ve diğer fiziksel etkenlere karşı hassastır. Erken dönemde kırışmaya ve yaşlanmaya yatkındır. İtinalı temizlik ve bakım ister. 3)Karma cilt: Çok sık karşılaşılan cilt tipidir. Bu cilt tipinde “T” bölgesi olarak adlandırılan burun ve çene bölgesinde yağlanma, geniş gözenekler, yanak bölgesinde ise kuruluk ya da normallik gözlenir. Burun ve çene bölgesi komedon oluşumuna müsaittir. Rahatsız edici yağlanma ve parlama varsa tedavi edilmelidir. 4)Yağlı cilt: Yağ bezlerinin normalden fazla çalışması sonucu cildin aşırı yağlanması söz konusudur. Cilt yüzeyinde yağlı bir parlaklık görülür. Alın, burun ve çene etrafında gözenekler iridir.Akne oluşumuna yatkınlık oranı çok yüksektir. Bunun yanında yağlı cildin genellikle güçlü bir yapısı vardır ve dıştan gelen olumsuz etkilere karşı diğer cilt tiplerine göre nispeten daha dayanıklıdır. Bu cilt tipinde kırışıklıklar daha geç oluşur. 5)Hassas cilt: Dış etkenlere karşı kolaylıkla alerjik tepki ve duyarlılık gösterir. Epidermis ince gergin ve kılcal damarlar yüzeye yakındır. Son derece özenli ve dengeli bakım gerektirir. 6)Olgun cilt: Vücut yaşlandıkça faaliyetleri de yavaşlar. Hücre yenilenme hızı düşer,yağ salgısı ve nem oranı azalır.Epidermis yapısı incelir ve bağ dokusu gevşer. Bu cilt tipinin hücre yenilenmesini teşvik edici, besleyici ve kırışık oluşumunu önleyici bakımlar ve ürünlerle desteklenmesi önemlidir. Bu bilgiler ışığında, profesyonel bakımlar cildin yapısı ve ihtiyacına yönelik olarak yapılırsa, anlamlı ve başarılıdır.
×

Görüş, istek ve önerilerinizi bizimle; hafta içi 08:00 - 19:00, hafta sonu 09:00-17:00 saatleri arasında paylaşabilirsiniz.

×